Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON SKRNAVLJENJA HRAMA U PRIŠTINI

Ovo je gola Albanka, koja je skrnavila srpsku svetinju a SPC je naziva demonom i bogohulom!

Autor: Tanjug | 25.06.2014 - 12:20:00h | Komentara: 19

Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje, kaže se u saopštenju Eparhije Raško-prizrenske.

Posle skandaloznog spota koji je snimila u crkvi Hrista Spasa u Prištini, albanska pevačica Era Istrefi je u centru pažnje, ali osamnaestogodišnju Eru kritike baš i ne pogađaju, njoj je najvažnije da svi trenutno pričaju o pesmi “E dehun”!

Era Istrefi

Era Istrefi | Foto: Fejsbuk/eraofficial

Video koji je prepun golotinje i provokativnih scena, Istrefi je skoro u celosti snimila u nedovršenom hramu Hrista Spasa koji je od 1999. više puta bio na meti albanskih ekstremista.

EraIstrefi

Era Istrefi

Eparhija Raško-prizrenska i kosovsko-metohijska osudila je najnovije skrnavljenje nedovršenog sabornog hrama Hrista Spasa u Prištini.
Kako se navodi u saopštenju eparhije, kosovska pevačica Era Istrefi snimila je i objavila na “Jutjubu” spot za svoju pesmu “E dehun” u kome polugola igra u pravoslavnom hramu u Prištini.
Pored pomenute pevačice u video spotu se pojavljuje još nekoliko osoba koje, kako se navodi u saopštenju, “u krajnje demonizovanoj i bogohulnoj koreografiji” igraju polunagi u unutrašnjosti hrama.
“Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK”, navodi se u saopštenju.

Hram Hrista Spasa u Prištini

Hram Hrista Spasa u Prištini | Foto: D. Milenković

Gradnju hrama Hrista Spasa započeo je 1990. godine tadašnji episkop raško-prizrenski i kasniji patrijarh srpski Pavle, a gradnja crkve prekinuta je 1998. godine izbijanjem oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji.
Crkva je više puta bila izložena napadima i pokušajima miniranja, a budući da nije obezbeđena od strane lokalnih vlasti i Kfora i danas se koristi kao javni toalet i predstavlja simbol tragičnog stanja verskih i ljudskih prava na Kosovu i Metohiji.

EraIstrefi

Eparhija raško-prizrenska apeluje na međunarodne i kosovske zvaničnike da obezbede ovu crkvu, zaštite je od daljeg skrnavljenja i da omoguće završetak njene gradnje kako bi poslali poruku da za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu još ima mesta u Prištini i na Kosovu i Metohiji.

OVDE možete pogledati ovaj čin skrnavljenja srpske bogomolje u Prištini.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 25.06.2014 09:34h

    Bez panike . Desi se da u crkvu greškom uđe i po neka životinja . A njih u blizini ove svetinje izgleda ima previše . Bog sve to vidi !

  • desi Vreme: 25.06.2014 10:01h

    Pa to nije lepo da je okolica hrama tako zapuštena.Lepo bi bilo da dođe Šešelj da to očisti i vrati se u Hag.

  • 888 Vreme: 25.06.2014 11:43h

    Satanisti i Antihristi Siptarija koja ceo zivot zivi od pljacke i ubijanja. Drugo nista i ne znaju. Jos im fali da im stave Cip Zveri na desnoj ruci i bice kompletni.

  • vera Vreme: 25.06.2014 12:11h

    Da li vam je sada jasno zasto je vladika Artemije morao da nestane sa ovih prostora? Napakovase mu lazi, ocrnise ga i zato po nasim svetinjama sada radi ko god sta zeli.

  • bellini Vreme: 25.06.2014 13:11h

    Jel joj ono krst na grudima?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP