Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPISAN UGOVOR

Ovo su avioni “Er Srbije”! (FOTO)

Autor: Tanjug | 01.08.2013 - 12:33:00h | Komentara: 11

Vicepremijer Aleksandar Vučić i prvi čovek nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad, Džejms Hogan potpisali su danas u Beogradu Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je Srbija "prizemljila" JAT, a dobila novu aviokompaniju Er Srbija.

"Er Srbija" biće, prema Hoganovim rečima, najbezbedniji avioprevoznik, koji će, prema Vučićevim rečima, do kraja godine učiniti Srbiju liderom u regionu i postati najmoćnija u radijusu zemalja sa gotovo 100 miliona stanovnika.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora | Foto: Andrej Isaković

 Prvi potpredsednik Vlade Srbije Vučić poručio je da je danas veliki i važan dan za Srbiju, jer će srpski avion biti postavljen na pistu za uzletanje, a ugovor sa Etihadom, agencijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, će Srbiji omogućiti tehnološko i poslovno okruženje u kojem će 30 miliona putnika dobiti pouzdanog prevoznika do značajnih destinacije Evrope i sveta.

Srdačan pozdrav

Srdačan pozdrav | Foto: Andrej Isaković

Vučić je rekao da Srbija mora da opravda poverenje, jer će se od danas rad meriti po kriterijumima najrazvijenijeg dela sveta.

Etihad kupio 49 odsto Jata

Etihad je Sporazumom kupio 49 odsto Jata, a država će, sa 51 odsto udela, ostati većinski vlasnik nacionalnog avioprevoznika sa novim imenom, koji će promeniti ime u Er Srbija.

Detalj sa potpisivanja

Detalj sa potpisivanja

 Er Srbija će do kraja godine dobiti 10 novih erbas aviona, i zaposliti 50 pilota.


Stručnjaci očekuju da bi udomljavanje srpskog nacionalnog avioprevoznika trebalo da donese konačno rešavanje problema u poslovanju Jata, koji je opterećen dugom od 195 miliona evra.

Etihad je uspostavio redovne dnevne letove od 15. juna na liniji Abu Dabi-Beograd, i Jat ima svoj kod na toj avioliniji na osnovu sporazuma o komercijalnoj saradnji dve kompanije na više od 40 desetinacija.

Bliskoistočni avioprevoznik je jedna od najboljih firmi u toj branši u svetu. Etihad je kompanija sa 77 aviona i ima 10 milona putnika godišnje, a putnički i robni saobraćaj obavlja ka 94 odredišta na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i američkom kontinentu sa flotom od 77 aviona Erbasa i Boinga.
Ima 29 odsto vlasničkog udela u nemačkom "Er Berlinu", 40 odsto u "Er Sejšelima", oko tri odsto u "Er lingusu", devet odsto u kompaniji "Virdžin Australija" a u toku je preuzimanje 24 odsto indijskog Džet ervejza.

Poslednji komentari
  • Crni Panter Vreme: 01.08.2013 12:52h

    Ovo je veliki dan za sprskoh vazduhoplovstvo.Promene ce se sada postati itekako vidljive. Saradnja sa ovako bogatim zmljama nam samo moze doneti prosperitet. Ovaj ugovor je od velike vaznosti za Srbiju. Raduje me ova vest i to sto u Srbiji postoje ljudi koji prepoznaju dobre poslovne sanse za napredak.

  • Sandra Vreme: 01.08.2013 13:14h

    Sa srecom !!!

  • Begunac od grozne vlasti Vreme: 01.08.2013 13:42h

    Crni dan za Srbiju! Ma koliko JAT bio loš (ili dobar) bio je 100 odsto naš! Imao je našu trobojku a ne neke arapske šare na repu aviona koje ne potsećaju na srpsku, nego na arapsku kompaniju! Samo još da se na trupu aviona napiše pravo ime kao npr. "El Arab-Serbia Air" i svi će znati, da se muslimani, polako ali sigurno, na velika vrata vraćaju u Srbiju. Hoće li kao i oni pre njih, 500 godina držati pod nogom srpsku raju? A ta raja će preuzeti dugove JAT-a od oko 200 miliona evra, predati im skupo zarađenđe "slotove" (vremena poletanja i sletanja na nekim prebukiranim svetskim aerordomima se plaćaju milionima dolara, a JAT ih ima), darivati im visokoobrazovani letački kadar i još što šta pride! Niko nije želeo ili mogao da partijskim pljačkašima JAT-a stane na put i otera ih u ćorku. Posle JAT-a, dolaze oranice, zadruge, pa onda i fabrike, vodovod, komunalne usluge... Sve će ovi iz vlade i bez nužde što rasprodati što pokloniti. Vreme je da se masovno beži iz Srbije

  • Zoran Vreme: 01.08.2013 13:57h

    Ovi stilizovani orlovi sa muslimanskim ornamentom nikako mi se ne svidjaju. Pa zar mi nemamo nas prepoznatljiv grb? I font Air Serbia bi mogao biti lepsi.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 01.08.2013 14:01h

    Као што смо вековима обележавали 1389. годину као годину пораза од мухамеданаца турака селџука османлија, тако ће наши потомци народних векова обележавати 2013. годину као годину победоносног / капитулантског повратка ислама, муслимана, вехабија, дервиша, ал каиде, талибана, џихадлија, сунита, шиита на тло свете српске земље. За крст часни и слободу златну!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP