Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZORKA JOVANOVIĆ, MAJKA POSLANIKA KOJI JE GLASAO ZA SMANJENJE PENZIJA

Pa zar baš mora, sine?

Autor: B. Nenković | 30.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 8

Zorka Jovanović (66), majka Dragana Jovanovića, poslanika Nove Srbije iz Topole, kad je kretao za Beograd na usvanjanje rebalansa budžeta, rekla je “ma zar baš mora, sine”.

Treba uzeti od bogatijih! Kad volu nogu iščupate, ne oseti, a od mrava ništa ne ostade, kaže Zorka

Treba uzeti od bogatijih! Kad volu nogu iščupate, ne oseti, a od mrava ništa ne ostade, kaže Zorka

Treba uzeti od bogatijih! Kad volu nogu iščupate, ne oseti, a od mrava ništa ne ostade, kaže Zorka

Kaže, pitala ga je to iz straha da narod neće moći da preživi sa ionako malim primanjima. Ova penzionerka iz sela Blaznava živi sa 14.000 dinara porodične penzije, tako da će na njenom čeku i dalje biti isti iznos.


- Bio me je strah da će svima smanjiti, pa i nama sa malim penzijama. On me je samo pogledao i izašao iz kuće. Ni reč mi nije rekao. Tek posle sam pročitala da nas, koji primamo manje od 25.000 dinara, neće dirati. Znate kako, kad volu iščupate nogu, on to i ne oseti. A kad mravu to isto uradite, ne ostane ništa, kaže za “Alo!” Zorka Jovanović i dodaje:

- Da se ja pitam, više bih smanjila primanja onima koji imaju preko 100.000 dinara. Zamislite rudare koji rade za upola manje para. Ovi što sede u toplom mogli bi malo više da ponesu teret krize.

Zorka se više brine za svoje prijatelje penzonere. Kaže da mnogi od svojih penzija izdržavaju svoju već odraslu decu, jer nemaju posao, pa i unuke. Kupuju im knjige, školski pribor, hranu i plaćaju komunalije.

- Meni je 14.000 dosta, jer nikog ne izdržavam. A zamislite njih koji sa tim parama brinu o čitavoj porodici. Kako je ostalima koji primaju više, ne znam! Mi mali se ne družimo sa velikima.

Od nekog mora da krene


Na pitanje da li podržava sina, odskora narodnog poslanika koji je glasao za rebalans budžeta zbog koga su smanjene penzije, Zorka odgovara da je „od nekog moralo da se krene“.
- Ako je baš zapelo i ako mora... Otkako pamtim bilo je kriza, a ova nije samo zbog para. U selima nema dece, nema naroda da radi i stvara. Te krize se ja plašim!

Poslednji komentari
  • Vin Vreme: 30.10.2014 08:19h

    Oh sirota draga gospodjo neka vasem sinu i njegovim kolegama reznu primanja do visine primanja obicnih smrtnika ove zemlje,pa ce pravda biti zadovoljena.

  • milka Vreme: 30.10.2014 08:22h

    bravo baka zorka

  • RATKO Vreme: 30.10.2014 09:38h

    Netacno! Rekla je `pa zar bas mora, sincicu moj`!

  • penzionerka Vreme: 30.10.2014 10:24h

    Stanje je mnogo ozbiljnije, gospodjo, nego sta Vi govorite! Mozda Vi mozete sa 14 000 din normalno da zivite(?!?), pod uslovom da ste potpuno zdravi i da mozete bez problema da se sami brinite o sebi.Ali cak i pod takvim uslovima ne moze Vam biti dovoljno 14 000 din! Moze, ako ce Vas sin bez problema da Vam povremeno pomogne sa novcem.Sta ce oni koji su nemocni i jos izdrzavaju nekoga a nemaju nikoga da im pomogne materijalno?!?Vas sin je odlucio tako zato sta Vi ni na koji nacin niste ugrozeni, pa cak i da Vam je manja penzija.A to nije u redu.Iskreno, bez ozivljavanja proizvodnje i resavanja pitanja nezaposlenosti nista nam nece pomoci.

  • (ne)narodni poslanik Vreme: 30.10.2014 10:32h

    Dotakao političko dno! :) ...ako te majka ne iskobelja ovakvom propagandom niko neće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP