Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UHAPŠEN MOMAK U PETROVCU NA MLAVI

Pacijent tukao
doktora stolicom

Autor: J. Paunović | 08.06.2013 - 14:42:00h | Komentara: 6

Doktora neurologije u zdravstvenom centru u Petrovcu na Mlavi Dejana Milivojevića (43) pretukao je pacijent Dragan Janković (32) u četvrtak oko 13 sati naočigled osoblja ove ustanove, saznaje „Alo!”. Janković je odmah uhapšen, a razlog zbog koga je napao svog lekara jeste nezadovoljstvo lekarskom uslugom. Dejanu su konstatovane teške telesne povrede.

zavoj

Doktor  ima modrice po telu i polomljen prst | Foto: Shutterstock

Napasnik, navodno,
prebio doktora jer nije bio
zadovoljan lečenjem. Do
sada nije osuđivan, a
odgovaraće za nanošenje
teških telesnih povreda

Prema našim saznanjima, uhapšeni je ušao u Milivojevićevu kancelariju i prvo počeo sa njim da se raspravlja. Posle nekoliko minuta domogao se stolice i počeo sa njom da udara lekara, sve dok stolica nije pukla.
- Kada su videli da je njihovog doktora napao pacijent, lekari su pozvali policiju. Napasnik je odmah uhapšen, a mi smo pregledali kolegu. Po telu ima modrice, a dok se branio od napasnika, polomio je i prst. Posle svega je dobro, a ko zna šta bi bilo da je pri ruci imao nešto drugo - objašnjava naš sagovornik iz zdravstvene ustanove u Petrovcu na Mlavi.

Petrovac na Mlavi

Petrovac na Mlavi

Lekari: Plašimo se bolesnika

Povodom ovog incidenta razgovarali smo sa osobljem ove ustanove i gotovo da su svi u jedan glas rekli da se plaše nasilnih pacijenata. Momak koji je uhapšen nikada do sada u ovoj bolnici nije pravio probleme. Posle ovog incidenta zdravstveni centar u Petrovcu na Mlavi uvešće povećano obezbeđenje.

Kako „Alo!” saznaje, Janković je saslušan u policiji, a kao opravdanje napada na svog lekara u kratkim crtama rekao je da nije zadovoljan njegovim dosadašnjim lečenjem. Njemu je policija odredila zadržavanje, nakon čega će biti saslušan kod istražnog sudije.

- Doktor je počeo da radi. Ima dosta pacijenata i nije želeo da odlazi na bolovanje. Važi za omiljenog lekara pacijenata i nikada nije dolazio u konflikt sa njima. Kaže da mu do sada Janković nikada nije pretio i da ne zna šta mu je bilo ovog puta. Naravno da niko od nas ne može da veruje na šta su sve naši pacijenti spremni. Našeg doktora napasnik je tukao stolicom jer ona je bila jedino što je mogao da uzme u ruke - dodaje naš sagovornik.

O ovom incidentu juče našem listu nije mogao da saopšti direktor zdravstvenog centra u Petrovcu na Mlavi jer je bio na važnom sastanku. U neformalnom razgovoru sa osobljem saznali smo da je on obavešten o napadu i da je razgovarao i sa policijom i sa svojim povređenim kolegom.

Bolnica u Petrovcu

Zdravstveni centar u Petrovcu na Mlavi

Sestre se juče pesničile i u „Dedinju”, kasnila vizita! 

Medicinske sestre

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Sličan incident, kako saznajemo, dogodio se juče oko 11 sati u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”, kada su se potukle dve medicinske sestre. Naime, njih dve su prvo ušle u raspravu, a kako je svađa postajala sve jača, one su rešile i da se obračunaju pesnicama. Zbog ovog incidenta, vizita na jednom od odeljenja koja je trebalo da obiđe pacijente kasnila je dva sata.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 08.06.2013 16:52h

    tako treba

  • Neko Vreme: 09.06.2013 01:53h

    Cim udarite bilo kako i koliko doktora ili policajca..to su "teske fizicke povrede"... Vas kada i ako nekad policija otkine od zivota... onda su to lake telesne povrede.. Cisto da znate. Ako gledamo logiku..trebalo bi svi da napustimo ovu rupcagu od zemlje pa neka nas pozovu kad srede zakon i sudstvo, a posebno kad otpuste stoku i zaposle normalne, cestite i zeljne pravde osobe za rad u policiji.

  • gordana Vreme: 09.06.2013 10:11h

    Svako na svom radnom mestu treba da vodi računa, da pacijent nije kriv što lekar ili sestra moraju da rade za trojicu svojih kolega, jer zdravstvo nema novaca da uposli nov kadar, ali zato ima novaca da plaća sve ono što ne bi trebalo da se plati. Pacijent je došao po pomoć i očekuje savet, lekove, a šta je dobio stres i batinjanje frustriranog lekara.

  • adam Vreme: 09.06.2013 17:41h

    ovi tzv doktori su toliko bahati i prenaduvani, bezobrazni, lenji, da me uopste ne cudi ako je pacijent usao u konflikt sa doticnim. podrska za pacijenta!

  • sale Vreme: 09.06.2013 17:42h

    jadan on teske telesne povrede,svaka cast cestitim lekarima koji su manjina a ostali zasluzuju jos gore,ne gledaju nikoga samo ocekuju da im se daju pare

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP