Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AUTORSKI TEKST LIDERA DEMOKRATA

Pajtić: Izvinjavam se građanima što Vučić vlada Srbijom

Autor: Nedeljnik | 24.07.2014 - 09:58:00h | Komentara: 6

Ima li danas DS puno pravo da menja Srbiju? Moj odgovor je: nema. Ali ima ogromnu obavezu. Nikad veću, poručuje u autorskom tekstu za Nedeljnik lider demokrata Bojan Pajtić svestan svih izneverenih obećanja te stranke.

Ima novu strategiju: Lider DS-a Bojan Pajtić

Lider DS-a Bojan Pajtić | Foto: Oliver Bunić

Uz izvinjenje građanima za sve propuštene šanse i zbog toga što Srbijom danas vlada SNS, Pajtić najavljuje i zaokret u politici DS, u kojoj EU nije imala alternativu

- Ne možemo da pravimo evropsku Srbiju ako pre toga ne napravimo srpsku Srbiju. Kad Srbiju napravimo po meri naših građana i njenog srednjeg sloja, kao bolju državu, istinski odgovornu ljudima, biće to evropska Srbija. Ne može obrnuto - ističe predsednik DS za "Nedeljnik".


- Moram da se izvinim građanima, posebno pristalicama DS. To im dugujemo. Ne želim to da učinim u hodu i između redova. Hoću da se izvinim javno, jasno i glasno. Izvinite. Izvinjavam se u ime DS što smo za četiri godine na vlasti postali simbol izneverenih očekivanja, propuštenih šansi i neostvarenih obećanja petog oktobra. Ako smo bili vaša najveća nada, to smo i zaslužili. Dugujemo vam veliko izvinjenje. Najmanje to i najmanje toliko. Molim vas, izvinite - napisao je Pajtić.


Novi lider DS kaže da danas Srbijom vlada čovek kojem je trebalo 20 godina da shvati da je pao Berlinski zid, a krivicu za to najvećim delom snosi DS.


- Trebalo nam je četvrt veka da pređemo put od Slobodana Miloševića do Aleksandra Vučića. Za tu tragediju svi smo odgovorni - naglašava Pajtić.
On najavljuje i zaokret u politici DS:


- Ako i dalje budemo samo ponavljali da Evropa nema alternativu, time ćemo samo dokazivati da smo loši stratezi i slabi političari. Evropa ne može da bude jedina, nego bolja alternativa. Politika bez alternative nije politika. To onda može da radi čak i SNS.


On navodi da "neprosvećeni apsolutizam treće Vučićeve vlade Srbiju reformiše u korist naše štete. Tajnim, protivustavnim i nezakonitim ugovorima, direktnom pogodbom. Istovremeno, pljušte obećanja o blistavoj budućnosti i velikim ulaganjima, najave smenjuju najave. Tome se mora stati na put".


- Građanima je dosta korupcije i sve većih socijalnih razlika. Kriza je ubrzala ekonomski i socijalni pad, i još više razdvojila dobitnike i gubitnike tranzicije. Ta razlika će uskoro biti ambis, ako ga ne premostimo. Od socijalno pravedne države najveću korist moraju da imaju najširi srednji slojevi, a ne polupismeni šverceri i političari kojima je svejedno u kom su resoru, jer ni o jednom ne znaju ništa.


- Građanima seku struju zbog duga od 10 hiljada, a oligarsi koji državi duguju stotine miliona dinara na ime poreza - drže nam predavanja o tome kako treba voditi ekonomiju u Srbiji - zaključuje u autorskom tekstu Nedeljniku Bojan Pajtić.


Kompletan tekst lidera DS pročitajte u novom broju Nedeljnika

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Pedja Malisanovic Vreme: 24.07.2014 12:29h

    Kako je lepo Pajo bilo kad si nam delio bespovratna sredstva za pogon mineralnih djubriva. Ti otvarao a mi pogon ko ona Potemkinova sela. Posle nam bilo lepo kad smo to delili.

  • Ja radim teško Vreme: 24.07.2014 13:01h

    Na izborima glasači nisu glasali za ofarbane radikale nego protiv DS koji je podelio SRB na feude i imao tajkune sa knjižicom.I ovaj "svetac" se nagrabio, ali je sve prebacio na familiju da se to ne vidi.Ciklonizacija njegova firma, prska komarce i ambroziju truje miševe i pacove i na te poslove je imao monopol.

  • Tatjana Vreme: 24.07.2014 13:12h

    Lepo je od tebe sto se izvinjavas gradjanima Srbije,a jos lepse bi bilo da se izvinis zbog svega onog sto su tvoji radili !Izvini se gradjanima,jer ste svojom losom vladavinom doveli ove na vlast! Ali,sta narod ima od tvog,ili bilo kog izvinjenja?! Vi svi i dalje lepo zivite,a narod se pati!

  • nada Vreme: 24.07.2014 13:14h

    Kasno si se setio gospodine Pajtiću, kasno čak i za izvinjenje.

  • dule Vreme: 24.07.2014 13:32h

    OK , izvinio si se ...sad se lepo obracunaj sa lopovim (prijavi ih i posalji u zatvor) u svojim redovim zbog kojih smo glasali protiv DS-a ....da vidimo da li stvarno islis ili si se samo formalno izvinio, sto nama nista ne znaci .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP