Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIJE OVO ROĐENDAN

Pajtić: Miting će biti građanski bunt

Autor: Tanjug | 03.04.2015 - 15:22:00h | Komentara: 0

Lider Demokratske stranke i premijer vlade u senci Bojan Pajtić izjavio je danas da će miting 25. aprila u Beogradu biti "građanski bunt" protiv, kako je rekao, najgore vlasti koju je Srbija imala", a da je poziv otvoren za sve istinski opozicione stranke koje neće u koaliciju sa Aleksandrom Vučićem.

Na muke stavio i Deda Mraza: Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

 
Navodeći da će na tom skupu biti saopšteni konkretni zahtevi vlastima u Srbiji, Pajtić je rekao da miting 25. aprila nije miting jedne stranke i da je poziv otvoren i za sve proevropske opozicione stranke koje javno iznose da neće ući u Vladu Srbije i koaliciju sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem.
"Radi se o buntu protiv najgore vlasti koju je Srbija imala", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare posle četvrte sednice vlade DS u senci.

Na pitanje da li je poziv otvoren i za lidera SDS Borisa Tadića i LDP Čedomira Jovanovića, Pajtić je rekao da to nije rođendan pa da treba da se šalju pozivnice, nego građanski bunt.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Vesna Lalić

 


"Ko želi, neka nam se pridruži", dodao je Pajtić, kritikujući vlast u Srbiji da tajnim ugovorima rasprodaje nacionalne resurse, prekomerno zadužuje državu, guši medije i brutalno se obračunava sa političkim neistomišljenicima.

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: Emil Čonkić

 

Na pitanje o nastupima Treće Srbije, koja je koalicioni partner SNS u Novom Sadu, Pajtić je rekao da iz "fizioloških razloga" ima otpor da govori o toj stranci. SNS je, kaže, jedina odgovorna što je takva stranka, za koju je rekao da je sa one strane civilizacije, u vlasti u Novom Sadu.

Projekat  „Beograd  na vodi“

Projekat „Beograd na vodi“

 


Govoreći o projektu "Beograd na vodi", Pajtić je ponovio da je to skandalozan projekat štetan po građane. Navodeći da se nacionalni resursi nikome ne poklanjaju, rekao je da će Aleksandar Vučić i ministri za to krivično odgovarati kad se promeni vlast u Srbiji.
"To što su danas na vlasti ne daje im na pravo da poklanjanju budućnost i resurse", rekao je Pajtić i dodao da će građani plaćati cenu u slučaju da se taj projekat ne realizuje. On je dodao da građane niko nije pitao da li žele taj aranžman i ulaganje stotine miliona evra da bi jedan investitor zaradio profit. Ministar saobraćaja u vladi DS u senci Dragoslav Šumarac rekao je da će se DS, u slučaju da leks specijalis o Beogradu na vodi bude usvojen u Skupštini Srbije, obratiti Ustavnom sudu sa inicijativom za ocenu njegove ustanovnosti.


Šumarac je rekao da će poslanici DS izneti u skupštinskoj raspravi u utorak, 7. aprila, argumente protiv tog zakona, koji, kako je naveo, neće moći da bude primenjen ako bude usvojen. On je naveo da nijedan od domaćih stručnjaka nije podržao taj projekat, koji se sa finansijske strane realizuje samo zbog jednog investitora.

Ministar za evropske integracije u vladi u senci Zoran Lutovac ocenio je da je taj projekat sporan sa tri aspekta, navodeći da se njime narušava ustavno-pravni sistem Srbije, ignoriše struka koja ima ozbiljne primedbe i ignorišu građani.
"Projekat 'Beograd na vodi' je serviran kao dar, a građani se nisu pitali da li žele takvu vrstu poklona", rekao je Lutovac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP