Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POPLAVE

Pajtić: Odbranićemo se bolje nego bogatije zemlje

Autor: Beta | 11.06.2013 - 21:34:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je situacija u Srbiji pod kontrolom kada je u pitanju odbrana od poplava i najavio da će pokrajinska vlada sutra odobriti dodatnih 18 miliona dinara za potrebe odbrane od poplava i za saniranje šteta koje su nastale u nebranjenim područjima uz Dunav.

Pajtić je danas obišao prevodnicu kod Bezdana na Dunavu, gde su radnici Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" blokirali ulaz dunavske vode u kanal Dunav-Tisa-Dunav, kako voda ne bi provalila kroz tu prevodnicu i napravila veliku štetu. 

Preteće pismo  mu poslao navodni  ratni veteran: Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Pajtić je rekao da na svakih sat i po vodostaj Dunava kod Bezdana raste po jedan centimetar i trenutno iznosi 715 centimetara, a vrh vodostaja se očekuje u četvrtak, kada će biti oko 740 centimetara, što je najviši vodostaj od 1965. godine. 
Te godine su velike poplave pogodile Vojvodinu, nakon čega su uložena značajna sredstva u izgradnju i obnovu odbrambenih linija.
Pajtić je ocenio da će Srbija uspeti da kontroliše situaciju u narednim danima "bolje nego što to čine mnogo bogatije zemlje". 
"Nikada se ne može potpuno garantovati da se neće dogoditi nekakav veći incident, jer je reč o višoj sili, što je potvrđeno i na primeru bogatijih evropskih zemalja, ali u ovom trenutku u našoj zemlji situacija je potpuno pod kontrolom", istakao je Pajtić. 
Dodao je da je sa Mađarskom uspostavljena veoma dobra saradnja, ali je rekao da Srbiji u ovom trenutku nije potrebno ljudstvo iz Mađarske, "niti imamo potrebu da nas neko brani". 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP