Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DS ĆE DELIMIČNO ISPOŠTOVATI POTPREDSEDNIKA

Pajtić usvaja Borkove teze!

Autor: M. Keranović | 09.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Pojedini predlozi Borislava Stefanovića trebalo bi da budu uvršteni u izborni program DS-a, koji se uveliko priprema u Krunskoj i sa kojim će demokrate izađi pred birače, saznaje “Alo!” u vrhu te stranke. Kako navode naši izvori, to će biti oni Borkovi predlozi koji drastično ne odskaču od aktuelnog programa stranke.

Borislav Stefanović i Bojan Pajtić

Borislav Stefanović i Bojan Pajtić | Foto: Oliver Bunić

- Mi smo stranka socijaldemokratske orijentacije, koja je leva orijentacija. Predlozi Borka Stefanovića i Jove Bakića, a koji su već sadržani u aktuelnom programu stranke, očekivano je da će biti podržani. Ali sigurno ne treba očekivati da DS postane stranka radikalne levice - kaže izvor “Alo!” iz vrha DS-a.


Stefanovićevi predlozi, na kojima je, između ostalih, radio sa Bakićem, pre dve nedelje stigli su u Krunsku u zapečaćenim kovertama. Osim lidera DS-a Bojana Pajtića, koverte su dobili i predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović i potpredsednica stranke Nataša Vučković, koja je na čelu komisije za izradu novog programa. Borkov program sadrži tri dokumenta - „Manifest političkog programa“, „24 tačke za Srbiju“ i „Poruka kapitalu Srbije“.
Dokument, to jest ekonomski program sa nazivom “Poruka kapitalu Srbije” sadrži 18 poruka srpskim biznismenima koje počinju sa “ako”, a završavaju se sa “imate našu podršku”. Tako Borko privrednicima, između ostalog, poručuje da, ako rade po zakonu i stiču profit u skladu sa zakonom, ako plaćaju svoje radnike redovno i čine sve u okviru svojih mogućnosti da im povećaju plate kako bi i oni imali dostojanstven život za svoju decu i sebe, imaće podršku.

Osim Stefanovića, svoje predloge za novi izborni program DS-a toj stranci su dostavili i Zoran Lutovac, Aleksandra Jerkov, kao i vlada u senci, a očekuje se da ideje dostave i lider beogradskih demokrata Balša Božović i generalni sekretar stranke Branislav Kuzmanović.

- Aleksandra Jerkov poslala je dobre predloge na temu izmene političkog sistema u Srbiji, Lutovac je dostavio “Manifest za bolju Srbiju”, a vlada u senci je uradila programske osnove. Svi kvalitetni programski predlozi i ideje biće usvojeni - dodaje naš sagovornik iz vrha stranke.

Kako je ranije rečeno u DS-u, u narednom periodu će sve predloge najpre razmatrati Politički savet DS-a, Predsedništvo stranke, a zatim, u skladu sa Statutom stranke i procedurom za usvajanje programa, i ostali stranački organi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP