Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPŠTINA U KOJOJ SU NAPREDNJACI NA VLASTI IZVISILA ZA PARE

Pajtićevi su ostavili na cedilu Odžake!

Autor: D. R. | 18.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Sukob SNS-a i DS-a bukti u vojvođanskoj opštini Odžaci. Naime, ova opština je od traženih 180 miliona dinara za više projekata, od konstituisanja nove lokalne vlasti u januaru 2014. godine do danas, od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine dobila svega 7,5 miliona dinara.

Bojan Pajtić i Igor Mirović

Bojan Pajtić i Igor Mirović

U lokalnoj skupštini su na vlasti naprednjaci koji tvrde da je to najbolji pokazatelj diskriminatorskog odnosa pokrajinske vlasti prema njima. Igor Mirović, potpredsednik SNS-a, potvrđuje ove navode i kaže da godinama u pokrajinskoj administraciji funkcioniše stari sistem koji opredeljuje sredstva prema političkoj pripadnosti.


- Tako je godinama, pogotovo od 2006. godine. To je posebno postalo uočljivo kada su demokrate izgubile vlast na republičkom nivou. Ne postoji nikakav kriterijum za dodelu sredstava. Ona se dodeljuju ili uskraćuju po političkoj liniji. Osnovni razlog za dodelu ovako malih sredstava je taj što je u Odžacima na vlasti SNS. Uzmimo kao primer opštinu Inđija, koja je dobila i do deset puta više sredstava. Logično bi bilo da manje razvijene opštine dobijaju više sredstava, radi uspostavljanja balansa. Nema jasno utvrđenih kriterijuma i onda su oni u opštinama gde su na vlasti dodeljivali ogromna sredstva - kaže za „Alo!“ Mirović.

Sa druge strane Nebojša Malenković, direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, kaže da se ne radi o ni o kakvoj političkoj nepodobnosti.
- Da se radi o politici, ne bi bile zastupljene ostale opštine poput Subotice, Srbobrana, Zrenjanina, Bačke Palanke. Sve naše odluke su apsolutno javne. Opština Odžaci bi trebala da prati konkurse, popuni dokumentaciju i imaće svoju priliku, kao i sve druge opštine koje su konkurisale i dobile sredstva - navodi Malenković i dodaje da u Odžacima nema investicija ni iz republičkih izvora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP