Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOV SUKOB PREDSEDNIŠTVA I ZORANE MIHAJLOVIĆ

Pak: Mihajlovićeva napada predsednika Nikolića

Autor: Beta | 20.04.2015 - 20:03:00h | Komentara: 5

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković optužila je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović za medijske napade na predsednika države Tomislava Nikolića.

Stanislava Pak tvrdi  da torbe Dragice Nikolić koštaju tričavih 25 dolara

Stanislava Pak | Foto: Promo

Savetnica predsednika Nikolića ocenila je za Radio-televiziju Vojvodine da ministarka Mihajlović "to radi" bez znanja premijera Aleksandra Vučića, "jer je njen cilj pozicija premijera ili predsednika države".
Pak Stanković je navela da se napad odnosi na medijske napise u vezi sa incidentom kada je prinudno sleteo avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i na ministarkine izjave povodom odluke šefa države o učesću Vojske Srbije na paradi u Moskvi.
- Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata. Ali, to je brzo izašlo u javnost. Kome je u interesu i ko je to plasirao? Ako je informacija procurela iz Direktorata, gde je direktor kojeg je postavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović... Građanima je jasno ko stoji iza napada na predsednika Republike sa ciljem da Vlada i predsednik padnu, kazala je Nikolićeva savetnica.
Ona je ocenila da je cilj te informacije bio da se minimizira incident sa avionom i da se diskredituje predsednik. Pak Stanković demantovala je informacije da je "falkon" kojim se prevozio predsednik ispravan, navodeći da je taj avion trenutno na remontu u Briselu, "jer se na probnom letu ispostavilo da je u pitanju ozbiljan kvar".
- Gospođa Mihajlović se bavi svim i svačim u ovoj zemlji. Ona preispituje i odluku predsednika o učešću na paradi u Rusiji. Da li jedan ministar to treba da preispituje?, upitala je ona.
Navela je i da je učešće na paradi u Moskvi moralna obaveza Srbije prema Rusiji, te da u tom pogledu neće biti nikakvih reperkusija po proces evrointegracija zemlje.
Savetnica predsednika ocenila je i da "ta ministarka nema ni jedan rezultat", dok je predsednik Srbije neposredno izabran na izborima. Pak je kazala da su mediji odgovorni, jer su morali da provere informacije koje plasiraju, ali, kako je navela, njihova odgovornost nije ključna jer su "mediji tu samo instrument".
Na pitanje očekuje li reakciju premijera Aleksandra Vučića u tom pogledu, ona je rekla da su premijer i predsednik državnici koji se bave ozbiljnim pitanjima i da ne očekuje da se bave tabloidima.
Dodala je da se zbog toga obraćala i Savetu za štampu, ali da taj Savet "donosi odluke na komplikovan način i interesna grupa može da blokira neke odluke".
Savetnica predsednika izjavila je i da će se Nikolić odazvati sudskom pozivu u procesu koji se vodi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ukoliko takav poziv dobije.
Ona je odbacila bilo kakvu odgovornost predsednika za to što Srbija nema ambasadore u brojnim zemljama, navodeći da odluku o njihovom postavljanju nije mogao doneti jer za to nije dobio dobio predlog iz Vlade Srbije.
- Pitajte Vladu, ne znam zašto nije dobio, kazala je ona, dodajući da je pre mesec dana šef države poručio da očekuje spisak sa predlozima.
Poslednji komentari
  • kriger Vreme: 20.04.2015 21:17h

    velika netrpeljivost je između predsedništva i vlade. dokle, videćemo.

  • Живојин Vreme: 20.04.2015 21:35h

    За ово је Пак у праву. "Конкурс за директора Директората цивилног ваздухопловства је трајао више од годину дана и по пријави једног кандидата опспорен је од стране стране заштитника грађана, а сада је на Управном суду. Злорана је изабрала своју личну пријатељицу Миру Чизмаров, правницу опште праксе, која је до тада била в.д., а у Директорат је дошла из предузећа "Димничар" и "победила" је на таквом "конкурсу" тридесетак ваздухопловних стручњака пилота и инжењера међу којима је било магистара и доктора ваздухопловне безбедности са великим искуством. Зато Директорат, као државна агенција, плаћа приватнику месечну кирију преко 30.000 евра за пословни простор, има 10% запослених ваздухопловаца који раде за 90% партијских паразита опште праксе.

  • mira Vreme: 21.04.2015 00:14h

    Gopodja Mihajlovic je jedina posle Vucica koja se kompletno pripremi za svaki nastup na televizija, sa adekvatnim odgovorima, dokumentacijaom i argumentima. Za razliku od vas gospodjo Pak koji komunicirate ispod nivoa bilo kog pravog novinara, gopodja Mihalovic je i strucnjak, doktor nauka, iz obrazovane i elitne porodice kojom moze da se podici i drago mi je da postoji jedna takva licnost. U emisiji Olivere Kovacevic se vrlo jasno videlo koliko ste vi needukovani za taj posao koji trenutno radite. Pa Olja je za vas DOKTOR. Niste se primetili. Niste vi dorasli da budete savetnicar predsednika, jer je vasa retorika pijacrska, bez podloge, argumenta, i glupih zakljucaka. Mozda mozete da budete savetnica za estetiku, stajling itd. I nemoj praviti konflit gde ga nema. Zasto vi u stvari prvite razdor?

  • misho Vreme: 21.04.2015 06:35h

    g-đo pak,tvoje prvo obraćanje javnosti trebalo je da tretira temu laži predsednikovih savetnika o navodnom kvaru aviona vlade rs tokom leta predsednika srbije sa gomilom lažova u vatikan.

  • lilit Vreme: 21.04.2015 07:40h

    A što vi Pakova i ostali oko Nikolića konstanto govorite NEISTINE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP