Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORENJE

Pak: Odluka utiče na evrointegracije i Srbije i Kosova

Autor: Tanjug | 08.04.2013 - 21:05:00h | Komentara: 2

Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak ocenila je da će odluka srpske vlade da odbije ponuđeni sporazum sa Prištinom "uticati na put evrointegracija" Srbije i Kosova, navodeći da se dijalog može nastaviti, ali da je za to potrebno vreme.

Pak je za radio Slobodnu Evropu rekla da joj je "žao što ovaj dijalog nije okončao sporove između Kosova i Beograda" i da misli da "niko nije tražio od Beograda da prizna Kosovo, već da pomogne i olakša život Srba i Kosovara".

Doris Pak

Doris Pak | Foto: FoNet

"Plan Martija Ahtisarija je dobar za celo Kosovo i mislim da je to bila ideja ovog procesa. Ako Srbi ne žele da ga prihvate, to zavisi od njih, niko ne može da ih prisili na to. Ako ne osećaju da treba da idu napred, onda mislim da treba da sačekamo neki drugi trenutak", kazala je Pak.
Ona smatra da će ovakva odluka "uticati na put evrointegracija dve zemlje".
Poslanica Evropskog parlamenta je istakla da se dijalog može nastaviti, ali da je za to potrebno vreme.
"Ništa se neće desiti uskoro, jer su odlučili da odbace šta je bilo predloženo, i sada moraju da vide šta će uraditi. Obe strane treba da pronađu nov početak za nov dijalog, u suprotnom ništa neće krenuti napred. Srbija neće dobiti početak za pregovore, a ni Kosovo neće biti u situaciji da ide napred", ocenila je Pak, dodajući da se nada da će Kosovo ipak uspeti da dobije viznu liberalizaciju kako bi građani imali sliku o svojoj budućnosti.
Ona je ocenila da sada sve zavisi od srpske vlade, koja "treba da razmisli i dobro proceni šta će uraditi, zato što je njihova budućnost u opasnosti".
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 09.04.2013 07:04h

    draga dorice,milenijumske greške prema srbiji su napravljene krajem dvadesetog veka,bombardovanjem a nakon toga i bezobzirnim ucenama.i to sve od vas "prosvećenog" zapada.draga dorice srbi za razliku od vas zapadnjaka imaju ponos.a vi nemate ni časti.al i ne znate šta jemoral.vašim umovima preovladao je naodvratniji nacizam na kome bi vam i adolf bio zavidan.

  • anazg Vreme: 09.04.2013 10:01h

    čime se vi to ponosite,Vukovarom,moooožde Srebrenicom...ko' o čemu,kur... o poštenju i časti...osvrnite se oko sebe i pogledajte koliko ljudi je poginulo jer ste htjeli veliku Srbiju...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP