Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAVOD ZA STATISTIKU OBJAVIO

Pala industrijska proizvodnja u Srbiji

Autor: Beta | 31.03.2015 - 13:15:00h | Komentara: 1

Industrijska proizvodnja u Srbiji u februaru 2015. godine manja je za 3,3 odsto nego u februaru prošle godine, a u odnosu na prosek 2014. godine manja je za 6,3 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Vojna fabrika

Vojna fabrika | Foto: Predrag Vujanac

U februaru 2015. godine, u odnosu na isti mesec 2014, zabeležen je pad od 14,7 odsto u sektoru snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacijom, u sektoru rudarstva pad od 13,6 odsto, dok je u sektoru prerađivačke industrije zabeležen rast od 2,6 odsto.
Došlo je do pada u proizvodnji energije (14,2 odsto), trajnih proizvoda za široku potrošnju (3,7 odsto), i intermedijarnih proizvoda, osim energije (2,7 odsto), dok je rast zabeležen u proizvodnji netrajnih proizvoda za široku potrošnju (6,7 odsto) i kapitalnih proizvoda (12,7 odsto).
Obim industrijske proizvodnje u februaru 2015. godine, u odnosu na februar 2014, beleži pad kod 17 oblasti, koje učestvuju u strukturi industrijske proizvodnje sa 52 odsto, a rast kod 12 oblasti, sa 48 učešća u strukturi industrijske proizvodnje.
Najveći uticaj na pad industrijske proizvodnje imale su proizvodnja električne energije, eksploatacija uglja, proizvodnja derivata nafte, prerada drveta i proizvodi od drveta, osim nameštaja i proizvodnja električne opreme.
Poslednji komentari
  • B.S Vreme: 31.03.2015 14:54h

    Kako pala proizvodnja kad m Vulin kaze porasla zaposlenost. Gde rade ti "zaposleni", a i ovaj Zavod za statistiku nek objavi kolike su prosecne plate u drzavi ali realne a ne da dizu prosek plata na papiru da pi doprinosi bili veci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP