Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZORANA MIHAJLOVIĆ IZ SASVIM DRUGOG UGLA

Palačinke pravim najbolje na svetu

Autor: Damira Ramadani | 21.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 7

Ona je “čelična lejdi” srpske vlade, potpredsednica koja je na poslu među prvima, ministarka od koje strepe neradnici na gradilištima. A ipak, Zorana Mihajlović uspeva da bude besprekorno doterana dama i brižna majka, koja uprkos pretrpanom rasporedu svakog jutra sinu spremi doručak...

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović

- Svakoga dana ustajem u 4.15, friziram se, šminkam, spremim doručak, a kada mi obaveze dozvole, prihvatim se i ručka. Jedino kada nisam tu, zameni me majka. Obožavam da kuvam, a palačinke pravim najbolje na svetu - priznaje ministarka Mihajlović.


Tačerova kao uzor

- Kada su politički uzori u pitanju, oduvek mi se dopadala Margaret Tačer, ali mislim da svaku ženu koja uspe u političkom životu da dođe do visokih pozicija treba gledati sa posebnim poštovanjem. Velike su opstrukcije, žene će uvek biti pomoćnice, one će pripremati, one će biti savetnice, ali će vrlo teško doći do funkcije predsednika, premijera, potpredsednika - kaže Zorana Mihajlović.

Na sina je, kao i svaka majka, posebno ponosna. Dragan ima 12 godina i trenira džudo i tenis, a ona zbog svojih mnogobrojnih obaveza ne stiže da mu posveti dovoljno vremena.

- Možda on čak to i ne oseća koliko ja, kao odrasla, to sad osećam. Kako on postaje stariji, tako često budem vrlo tužna što ne mogu da provedem čak ni vikende sa njim - priča Zorana i priseća se da je 2004. godine u predizbornoj kampanji nosila sina u naručju dok je lepila plakate.

- Nije mi bilo teško to da uradim, jer sam ga vodila svuda sa sobom. Sada Gaga već odrasta i sve smo manje vremena zajedno - žali se ona.

Najsrećnija je kada Dragan pozove drugare, pa svi zajedno uživaju u njenim palačinkama. Mezimac u kući je mačak Momčilo, o kojem Gaga, kako sina zove odmila, vodi računa.

- Iskreno, biti bez doma - to je kao da ne postojite, volim kada se vratim kući - priča jedna od najmoćnijih žena na političkoj sceni Srbije.
Doktor nauka postala je sa 30 godina. Profesionalnu karijeru počela je kao profesor računovodstva i poslovne ekonomije u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu, a gotovo 20 godina bavi se poslovima u okviru energetike.
- Kada sam počela da se bavim energetikom, koja se nikad nije smatrala ženskim poslom, prvo su pokušavali da mi zamere na stručnosti, a kada to nisu uspeli, onda su rekli da se možda ne bavim dovoljno porodicom. To vam je uvek tako, ako radite mnogo na poslu, onda vam stavljaju osećaj krivice da niste dovoljno sa porodicom - kaže ministarka.

Zorana sa sinom

Zorana sa sinom


Činjenica je da u Srbiji nema mnogo žena koje se posmatraju kao liderke, sve najbitnije funkcije uglavnom su rezervisane za “jači pol”.
- Ženama mora da se pomogne i moraju da se zamole da uđu u politiku - kaže ministarka Mihajlović, koja je odskora predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Za kafe sa prijateljicama ima sve manje vremena, i to joj mnogo nedostaje, ali ipak kaže da je bitno da znate zbog čega radite određene stvari.

- Kada razmišljam o tome, znam da ovo radim zato što hoću nešto da napravim. Čak i ako ne popijemo kafu, ja ću sa prijateljicama da se čujem, vidim, dogovorićemo se, jer one to razumeju. Čak i ako ih ne vidim, znam da mi mislimo jedna na drugu - zaključuje ministarka Mihajlović.

Žene u politici


Alo! će narednih dana objaviti više razgovora sa najpoznatijim ženama u politici. Pokušaćemo da otkrijemo koliko je teško uskladiti porodicu, prijatelje i profesiju i da čitaoce upoznamo sa svim preprekama na koje nailaze žene dok pokušavaju da izgrade uspešnu političku karijeru.

Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 21.11.2014 11:38h

    Njoj treba formirati Ministarstvo za visebracno iskustvo pa neka ga sa srecom vodi za to je vrlo obucena.

  • Neša Vreme: 21.11.2014 11:49h

    Od ovakvih sladunjavo-poltronskih tekstova me redovno hvata muka!!!

  • rale Vreme: 21.11.2014 13:23h

    Narvoucenije :ako ocete da postanete ministar,lepite stranacke plakate.

  • dragan Vreme: 21.11.2014 19:10h

    ne spomenuste tatu

  • Alek Vreme: 21.11.2014 23:10h

    Sta bi sa srecnim suprugom?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP