Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MUHAMED DAHLAN, NOSILAC ORDENA SRPSKE ZASTAVE

Palestinac se baškari u Tadićevoj vili?!

Autor: N. A. | 31.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Vlada Srbije dodelila je državljanstvo Muhamedu Dahlanu, ključnom rivalu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa i savetniku prestolonaslednika Abu Dabija, objavili su londonski „Gardijan“ i Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Muhamed Dahlan,  nosilac Ordena  srpske zastave

Muhamed Dahlan, nosilac Ordena srpske zastave | Foto: AP

Državljanstvo Srbije dobili su Dahlan, članovi njegove porodice i petorica ključnih političkih pristalica, a to se dogodilo u periodu od februara 2013. do juna 2014, naveo je BIRN pozivajući se na podatke iz „Službenog glasnika“. BIRN takođe otkriva da Dahlan rentira luksuznu vilu na Dedinju, koja je donedavno bila rezidencija Borisa Tadića. Ta kuća je sređena uoči Dahlanovog dolaska u Beograd kako bi palestinskom političaru pružila maksimalnu bezbednost.


Vlada Srbije po zakonu može dodeliti državljanstvo na zatvorenoj sednici stranim državljanima za koje proceni da doprinose „državnim interesima”, bez detaljnog objašnjenja za javnost. O tome koliko je ovaj čovek značajan, svedoči i to što mu je u proleće 2013. go­di­ne pred­sed­nik To­mi­slav Ni­ko­lić uru­čio Or­den srp­ske za­sta­ve dru­gog ste­pe­na. Dahlana, bivšeg ministra unutrašnjih poslova palestinske uprave, mnogi su smatrali za očekivanog naslednika Jasera Arafata. Abas ga je, međutim, optužio za korupciju i izbacio iz Fataha 2011. godine. Palestinska uprava pokrenula je postupak protiv Dalana, koji je tada živeo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zbog navodne klevete, odnosno zbog optužbi na račun Abasovog rukovodstva i snaga bezbednosti palestinske uprave na Zapadnoj obali. U martu 2014, u odsustvu je osuđen na dve godine zatvora.

Crnogorski dnevni list „Dan“ takođe je pisao da je Dahlan sa porodicom dobio državljanstvo te zemlje, a Milo Đukanović ga je označio kao najvažnijeg promotera interesa Crne Gore na Bliskom istoku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP