Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRANE INVESTICIJE

Palma uoči slave ugostio Italijane!

Autor: S. V. | 21.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma uoči svoje slave ugostio je delegaciju italijanskih investitora u svom domu u Končarevu kraj Jagodine.

Marković sa privrednom delegacijom iz Italije

Marković sa privrednom delegacijom iz Italije

- Zahvalan sam italijanskim investitorima što su bili gosti moje porodice uoči naše krsne slave Svetog Jovana. Radi se o četiri ozbiljne kompanije, koje su svaka u svom poslu brend u Italiji, kao što je proizvođač sireva kompanija „Inalpi - Invernizzi“, čiji je promet bio 100 miliona evra prošle godine. Zbog velikog interesovanja invesitora mi ćemo u Jagodini formirati nove industrijske zone.

Kupićemo zemlju od poljoprivrednika na periferiji Jagodine u te svrhe. Očekujem do kraja godine da se započne ili završi 7 do deset novih fabrika i time ćemo ispuniti naš cilj, da svi koji žele da rade u Jagodini dobiju posao - izjavio je Marković.

Potpredsednica Odbora za turizam, omladinu, kulturu i nauku italijanskog parlamenta Gabriela Karluci istakla je da je Jagodina pravo mesto za investicije.
- Za nas je važna politička stabilnost u Jagodini i efikasna lokalna samouprava i imamo veliku garanciju u predsedniku Draganu Markoviću Palmi - rekla je Karluci. Predstavnica kompanije za proizvodnju sireva Inalpi - Invernizzi Gabriela Bolino izjavila je da će ta kompanija vrlo brzo doneti odluku o izgradnji pogona u Jagodini, te da će ta investicija biti vredna 35 miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP