Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGAN MARKOVIĆ SVEDOČIO U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU

Palma: Žirafa nije moja!

Autor: S. Vojinović | 13.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Dragan Marković Palma izjavio je da je Mile Brežančić, vlasnik „MB gas oil“, kupio žirafu Jagodini da bi joj pomogao, a ne njemu lično da bi mu se odužio što ga je spojio s bivšim ministrom zaštite životne sredine Oliverom Dulićem.

Marković posle saslušanja u Specijalnom tužilaštvu

Marković posle saslušanja u Specijalnom tužilaštvu | Foto: Zoran Ilić

Marković, koji je saslušan kao svedok u istrazi protiv Brežančića i bivšeg Dulićevog pomoćnika Nebojše Janjića, naglasio je da on pomaže svima koji mu se obrate za pomoć i da bar jednom nedeljno zove nekog ministra jer „obični ljudi ne mogu da dođu do funkcionera“.


- Do ovog postupka je došlo tako što su bivši radnici „MB gasa“ koji su dobili otkaz u toj firmi podneli krivičnu prijavu tužilaštvu, a motiv njihovih laži je da ugase „MB gas“ i da formiraju novu firmu - rekao je Palma, inače predsednik Skupštine grada Jagodine i lider JS-a.
Marković je kazao da su ti bivši radnici u krivičnoj prijavi naveli da je Brežančić dao pare Dulićevom pomoćniku.

- Taj pomoćnik je na saslušanju rekao da je to čuo od neke tri žene iz Ministarstva građevine, a one da ne znaju ništa o tome - rekao je Marković.
Dalje je naveo da su ti bivši radnici u krivičnoj prijavi „pored ostalih gluposti“ napisali i da je Brežančić kupio brod „Cikorija“.

- Šta je radio taj brod - kada smo bili u Grčkoj kao privredna delegacija... Grci su nas tamo gostili i poklonili Jagodini četiri hektara zemlje za izgradnju hotela. Onda je Brežančić, koji je bio član delegacije, rekao da kad dođu u Beograd biće vožnja brodom. Da li je tužilaštvo smatralo da je on kupio nekome brod ili ne znam šta, ali ovo je farsa. Motiv tog koji je lagao je formiranje nove firme koja će da ugasi staru firmu „MB gas“, koja je stalno u blokadi - dodao je Palma.

Marković je najavio da će tužiti podnosioce prijave jer su u njoj naveli da je njegov motiv da spoji Dulića i Brežančića bila žirafa. Istraga je pokrenuta zbog sumnje da je Janjić tokom 2009. i 2010. godine, dok je bio pomoćnik Olivera Dulića, u dva navrata od Brežančića primio ukupno 152.000 evra mita.
Antonije Ušljebrka, nekadašnji pravnik u Brežančićevoj firmi, koji je i podnosilac krivične prijave na osnovu koje je postupak pokrenut, izjavio je da je vlasnik „MB gas oila“ Jagodini donirao žirafu Jovanču, a da je navodno za uzvrat Marković posredovao da Brežančić dobije urbanističku dozvolu od Ministarstva prostornog planiranja. Dulić je na saslušanju izjavio da je siguran da za vreme njegovog mandata nije bilo podmićivanja, a zanimljivo je da su i tri radnice, za koje je Ušljebrka tvrdio da su znale za podmićivanje, sve to negirale.
Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 13.11.2013 08:17h

    Ajd malo logike-da je Palmi žirafa i lično poklonjena, za koji će mu đavo ta krakata koza? Poklonjena je zoo vrtu, i? A da li je poklon za dug na učinjenu uslugu ili zbog nekih drugih razloga, čemu sve to? Čemu se daje medijska pažnja a sve iz zavidnosti što je čovek svojom sposobnošću od Jagodine napravio prelep turistički grad!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP