Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LUD ZBUNJENOG

Pančevci, ne pijte vodu iako je ispravna?!

Autor: J. N. | 08.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Konačni rezultati Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ pokazali su da nema povećane koncentracije trihalometana u pančevačkoj vodi.

Poslednje analize pokazale  da je koncentracija jedinjenja ispod granice dozvoljenog

Poslednje analize pokazale da je koncentracija jedinjenja ispod granice dozvoljenog

U saopštenju Gradske uprave Pančeva se navodi da ispitivanje uzoraka koji su uzeti u subotu, pokazuju da u vodi iz gradske vodovodne mreže ima 31,57 mikrograma trihalometana, što je tri puta manje od dozvoljene granice od 100 mirkograma po litru.

Bez obzira na to, gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov savetuje građane da do daljeg koriste vodu iz cisterni koje će ostati na svojim mestima ili flaširanu vodu. On je najavio da će biti ispitano kako je došlo do različitih rezultata u uzorcima, kada su ispitivanja pančevačkog Zavoda pokazala da trihalometana ima u nedozvoljenim količinama, a analize iz Beograda, suprotno. Radanov kaže i da će biti podneta i krivična prijava ukoliko se utvrdi da je neko namerno želeo da dovede do širenja panike. S druge strane, građani Pančeva su i dalje nepoverljivi.

- Ma, ko sad sme da im veruje? Sačuvaj me bože šta se sve dešava, treba naći krivca! Ovih dana sam pio samo kiselu vodu, a česmušu neću piti u narednom periodu dok me ne uvere u njenu ispravnost- kaže za „Alo!“ Jovan Stojanović (85) penzionisani zdravstveni radnik.

Zlatibor Lončar

Zlatibor Lončar | Foto: Mitar Mitrović

Lončar: Redovne kontrole

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio da poslednje analize, urađene u nedelju ujutru, pokazuju da je voda u Pančevu ispravna i da može da se koristi za piće.
- Urađene su analize u tri laboratorije i voda za piće danas u Pančevu može da se koristi za piće - rekao je Lončar. On je naveo da će se ubuduće kontrolu vode u Pančevu raditi svakoga dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP