Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA PREDAJE

Pančevka pogrešno lečena 13 godina

Autor: Blic | 06.08.2014 - 10:10:00h | Komentara: 1

Marina Konjikušić Divić je punih 13 godina lečena od epilepsije koju nije imala, zbog čega je doživela kliničku smrt čak četiri puta.

Njeno iskustvo je nesvakidašnje, ali ona na sve gleda pozitivno i smatra da sve što joj se dogodilo treba da bude razlog više da pomogne i drugima sa sličnim problemom. Srce 36-godišnje Pančevke Marine Konjikušić Divić, supruge fudbalera Petra Divića i majke osmogodišnjeg Marka, četiri puta je prestajalo da kuca, zbog čega je imala četiri kliničke smrti. Prvi put joj se to desilo kada je imala 17 godina, a četvrti put pre nekoliko godina.

Marina Konjikušić Divić

Marina Konjikušić Divić

Marina kaže da su problemi počeli kad je imala 13 godina. Često je gubila svest, a lekari su kontatovali epilepsiju, od koje su je lečili punih 13 godina, sve dok u Sremskoj Kamenici 2002. nisu shvatili da je reč o poremećaju srčanog ritma, takozvanom produženom QT intervalu. Zbog toga je Marini u Berlinu ugrađen defibrilator koji je praktično održava u životu.
- Lekari su smatrali da bi mi trudnoća ugrozila život, ali nisam želela da odustanem i pre osam godina rodila sam Marka i ubrzo posle toga preživela još jednu kliničku smrt - priča Marina.
- Meni je milion puta došlo da dignem ruke i da kažem sebi da ne mogu više da se borim, ali onda se se osvrneš i vidiš koga ostavljaš, ko te sve voli, kome ćeš da nedostaješ. Najlakše je predati se.
Stručnjaci iz Kliničkog centra pozivali su Marinu da gostuje na kongresima da bi govorila o svojim iskustvima, a njeni planovi su da osnuje fondaciju koja bi pomogla osobama, naročito deci, sa sličnim problemima. - Hoću da pomognem i da se bolje opremi odeljenje kardiologije u pančevačkoj bolnici i verujem da je to misija mog života za koji sam se izborila.
Poslednji komentari
  • Branislava Vreme: 07.08.2014 08:44h

    Svaka cast.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP