Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKA POBEDILA

Pantić i Srpska pobedili u Mitrovici!

Autor: Tanjug | 02.12.2013 - 08:57:00h | Komentara: 0

Kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Gradjanske incijative Srpska Krstimir Pantić proglasio je sinoć pobedu u drugom krugu izbora u tom gradu.c

Krstimir Pantić

Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Pantić je rekao da je osvojio oko 350 glasova više od svog protivkandidata Olivera Ivanovića.

Pobedila je gradjanska inicijativa Srpska, vlada Republike Srbije. Ja ovu pobedu namenjujem vladi Srbije i ljudima sa kojima sam nekoliko meseci vodio tešku borbu, ne samo da ubedim gradjane da je ono što radimo ispravno, već da preksočimo sve prepreke na koje smo nailazili u našem radu, kazao je on na konferenciji za štampu.

Pantić je ujedno čestitao Oliveru Ivanoviću koji je, kako je kazao, ostvario bolji rezultat nego u prvom krugu glasanja.

Zzelim mu svi sreću u narednom radu. Ponudićemo i pozvati ga na razgovor o formiranju većine. Svi odbornici će biti dobrodošli da učestvuju u radu i donošenju odluka koje su bitne bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, poručio je on.

Ovo je pobeda koja Vladi Srbije ostavlja mogućnost da nastavlja borbu za očuvanje Kosova u sastavu Republike Srbije. Večeras imamo devet gradonačelnika koji podržavaju Vladu Srbije i koji će u svom radu stalno ponavljati da ne priznaju nezavisno Kosovo, da nisu državljani takozvane Republike Kosovo, već Srbije, koji će u čitavom svetu imati otvorena vrata i moći da zastupaju interese gradjana koje zastupaju, naglasio je Pantić.

On se zahvalio gradjanima koji su izašli na izbore, ali i onima koji su bili protiv glasanja, a nisu pribegavali nasilju.

Pantić ih je pozvao da od sutra ponovo budu jedinstveni i nastave zajedničku borbu, jer i oni, kako je dodao, bez obzira što su bojkotovali izbore imaju isti cilj a to je da se sačuvaju naša vekovna ognjišta, porodice i prisustvo države Srbije na ovom području.

"Od sutra više neće samo sever biti kamenčić u cipeli Hašima Tačija, imaće i u drugoj cipeli kamenčih, to će biti pet opština na jugu koje će predstavljati problem u daljem predstavljanju Kosova kao nezavisne države. Kosovo nikada neće postati članica UN, niti će biti priznato i i ne može da računa na dalje priznanje nezavisnosti; poručio je on.

Pantić je takodje kazao da, kad on bude gradonačelnik, neće, kako to spekulišu prištinski mediji, u severnoj Kosovskoj Mitrovici biti table sa natpisom Republika Kosovo, kao ni albanske zastave.

On je istovremeno istakao da će svi odbornici u skupštini opštine Kosovska Mitrovica biti dobrodošli.

To su predstavnici dve albanske partije i predstavnik Samostalne liberalne stranke (SLS). Ukoliko žele dobro gradjanima Kosovske Mitrovice, ukoliko žele da rade u interesu gradjana imaće našu podršku i poziv na saradnju. Sva pitanja koja se tiču interesa naših gradjana, osim onih pitanja koja se tiču statusa ne samo Kosovske Mitrovice, već i Kosova i Metohije moći će da budu na dnevnom redu skupštine. Mi smo tu da radimo u interesu naših gradjana i očekujem da će i dva poslanika iz albanskih partija i odbornik SLS davati podršku odlukama koje budemo donosili", poručio je on.

Dalje je rekao da je Srpska pobedila u svim opštinama osim u Sstrpcu gde je pobedila Samostalna liberalna stranka (SLS).

Iskreno se nadam da će gradonačelnik Sstrpca pristupiti Zajednici srpskih opština, promeniti dosadašnji kurs i nastaviti da radi u interesu svoje države, Srbije, zaključio je on.

Pantić se osvrnuo i na napad kandidata i pristalica Srpske u Partešu rekavši da očekuje da Kosovska policija i medjunarodna zajednica prvo pohapse odgovorne, a onda i osude ovakvo nasilje.

Ono što je sasvim sigurno to je da je (kandidat "Srpske" u Partešu) Dragan Nikolić pobedio po našim saznanjima za nešto više od 40 glasova. To je još jedan pokazatelj da Srbi južno i severno od Ibra imaju isti cilj i da ona priča o podelama na Srbe južno i severno od Ibra nije istinita," naglasio je on.

Pantić je istakao da je mali broj Srba koji žive južno od Ibra koji su naklonjeni institucijama u Prištini i dodao da mu je drago da su oni to danas pokazali ne samo Srbiji, već i čitavoj medjunarodnoj zajednici.

Posle ovih izbora niko više neće moći da tvrdi da su Srbi pristali da se integrišu u kosovske institucije, već je ovo pokazatelj da Srbi u ogromnoj većini ne priznaju ono što im je silom nametnuto 2008.godine i da ćemo sada legitimno i legalno nastaviti borbu, mirnu, demokratsku, kroz institucije, kakve god da su.
One nam nisu drage ali ćemo kroz te institucije sigurno uspeti da ostvarimo naše legitimne ciljeve a to je da ostanemo deo Republike Srbije, zaključio je Pantić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP