Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽI ISTRAGU

Pantić traži istragu: OEBS učestvovao u krađi glasova!

Autor: Tanjug | 18.11.2013 - 14:45:00h | Komentara: 0

Kandidat Građanske inicijative “Srpska” za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je da ne može da prihvati rezultate na osnovu prebrojavanja glasova ponovljenih izbora u tri izborna centra u ovom gradu i zatražio je detaljniju istragu šta se dešavalo sa glasačkim materijalom.

Krstimir Pantić

Krstimir Pantić | Foto: Tanjug

On je, u izjavi Tanjugu, rekao da je došlo do prekrajanja izborne volje građana, da rezultati koji su objavljeni nisu u skladu sa onim što su građani želeli juče izlaskom na birališta.

- Bez obzira na činjenicu što smo Građanska inicijativa “Srpska” i ja pobedili na oviom izborima ne mogu da prihvatim rezultate glasanja. Očigledno je da je u periodu od 19.30 do 24 časa, kada je počelo brojanje glasova, bilo mahinacija sa glasačkim materijalom, naglasio je Pantić.


On je objasnio da članovi biračkog odbora “Srpska nijednog trenutka nisu bili u kontatu, niti mogli da budu u blizini biračkih kutija puna četiri sata i dodao da je u tom periodu najverovatnije došlo do punjenja kutija i prekrajanja volje građana.

On je izneo da je “Srpska” uočila nepravilnosti čak i u zapisnicima o glasanju, odnosno da se broj izašlih građana ne poklapa sa brojem važećih listića.

- Očigledno je potpuno jasno da je bilo mahinacija i manipulacija i da ovaj rezultat, koji je preliminaran, ne oslikava pravo stanje stvari - podvukao je Pantić.

On je najavio da će danas biti održan sastanak svih kandidata sa odborničke liste i da će tokom dana obavestiti vladu Republike Srbije o svim saznanjima, nakon čega će se odlučiti šta će se dalje činiti.

- Ja kao kandidat ne mogu i ne prihvatam ove rezultate bez obzira što sam ubedljivo pobedio Olivera Ivanovića. Znam da smo imali mnogo više glasova i jednostavno ne mogu da se pomirim sa činjenicom da smo 3.novembra bili sprečavani od jedne grupe ljudi da izađemo na birališta, a da sada kada je država učinila sve i stvorila uslove da Srbi na slobodan i miran način izraze svoju volju, da nas OEBS i međunarodna zajednica pokradu - istakao je Pantić.

"Šta je Ivanović radio u sedištu OEBS-a?"

On je rekao da je OEBS direktno učestvovao u prekrajanju volje građana, a da nije kriva Centralna izborna komisija (CIK).

S tim u vezi je ukazao da je Ivanović, kandidat liste “SDP, u subotu imao sastanak sa čelnicima OEBS, samo par sati pre glasanja i da bi bilo dobro da objasni građanima šta je tražio u sedištu OEBS i šta je govorio.

Pantić je preneo da je Izborni štab “SDP” odmah po zatvaranju izbornih mesta počeo da slavi.

- Ima razloga za sumnju i bilo bi dobro da se izvrši detaljna istraga šta se dešavalo sinoć u periodu od 19.30 do 24 časa. Ja ne mogu i ne želim da prihvatim ove rezultate bez obzira što sam pobednik - ponovio je on.

Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo saopštio je sinoć, po zatvaranju izbornih mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici da je CIK doneo odluku da se prebrojavanje glasova izvrši u Centru za prebrojavanje glasova u Kosovu Polju.

On je rekao da je ta odluka doneta pod pritiskom OEBS-a, bez nekoliko članova Komisije” i da nekoliko članova CIK-a nije prisustvovalo sastanku.

Predsednica CIK Valjdete Daka rekla je sinoć na konferenciji za novinare u Prištini rekla da je CIK na osnovu izveštaja OEBS-a doneo odluku da se kutije sa glasačkim listićima odnesu u Centar za brojanje i rezultate u Kosovu Polju i navela da je to “plan B” CIK-a, zato što trenutno u severnoj Mitrovici nema ni struje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP