Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U DRŽAVNU FOTELJU U VELIKOM STILU

PAPARAZZO: Jelena Trivan htela da sakrije limuzinu! (FOTO)

Autor: D. Ramadani | 30.01.2015 - 19:27:00h | Komentara: 7

Jelena Trivan, novopostavljena v. d. direktorka JP “Službeni glasnik” na primopredaju dužnosti stigla je u velikom stilu, luksuznom državnom limuzinom. Trivanova je, doduše, pokušala da izbegne fotografe i da se predstavi skromnom, pa je do zgrade “Službenog glasnika” došetala u pratnji Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade, a posle primopredaje je takođe izašla peške, ali samo do restorana “Manjež”, udaljenog stotinak metara, gde ih je čekala parkirana limuzina Vlade Srbije.

Trivanova u  pratnji Novaka  Nedića peške odlazi  iz zgrade „Glasnika“

Trivanova u pratnji Novaka Nedića peške odlazi iz zgrade „Glasnika“ | Foto: Vesna Lalić

Da su od javnosti pokušali da sakriju bahaćenje, svedoči i to što ih je “audi” čekao skriven na šest minuta laganog hoda od zgrade “Glasnika”, ali i to što se Nedić nekoliko puta osvrtao da vidi prati li ih neko od fotografa. Ipak, naš paparaco uspeo je da ih slika kako ulaze u crni “audi”.


S konja na magarca

Ljušić je u međuvremenu izabran za predstavnika Republike Srbije u Skupštini Privrednog društva “Prosvetni pregled”.
- Ja sam pao sa konja na magarca - rekao je Ljušić odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan novim imenovanjem.

Inače, sada već bivši direktor Ljušić je u holu zgrade džentlmenski čekao da se Jelena Trivan pojavi. Ona je stigla sa nekoliko minuta zakašnjenja, u pratnji Nedića. Ušla je bez reči u kancelariju i do samog kraja primopredaje nije želela da odgovara na novinarska pitanja.

- Mene je ovde postavila Vlada Srbije - jedino je što je gospođa Trivan rekla prisutnima posle preuzimanja dužnosti od Ljušića.

Pogled sve govori:  Trivanova i Ljušić

Pogled sve govori: Trivanova i Ljušić | Foto: Vesna Lalić


Sam Ljušić delovao je veoma kivan na smenu, ali i na Trivanovu. Ipak, u jednom trenutku pogled mu je zastao na njenom dekolteu.


- Obećanje da ću se dobrovoljno povući ne bih dao da sam znao da će me smeniti gospođa Jelena Trivan. Dužnost mi je da kažem da je gospođa Trivan bila visoki funkcioner DS-a 2012. godine, kada je vođena besprimerna kampanja protiv SNS-a, Tome Nikolića i Aleksandra Vučića, samim tim i mene, koji sam bio član Predsedništva i jedan od osnivača stranke. Mene nisu uspeli da smene “žuti” svojim žestokim napadima u štampi, kao ni “crveni” svojim potajnim radnjama, mene su smenili “plavi” - rekao je Radoš Ljušić na primopredaji funkcije.

Izbegavaju fotografe,  ali i parkirane limuzine

Izbegavaju fotografe, ali i parkirane limuzine | Foto: Vesna Lalić

 
Stav Vlade je pokušao da objasni Novak Nedić, koji je prisustvovao burnoj konferenciji za štampu koju je držao Radoš Ljušić.

Sumiraju utiske i izveštavaju nadležne

Sumiraju utiske i izveštavaju nadležne | Foto: Vesna Lalić


- Profesor Ljušić nije smenjen, ja kao generalni sekretar Vlade zahvaljujem mu se za sjajan posao koji je odradio u prethodnom periodu. On je dva puta biran na period od šest meseci za vršioca dužnosti direktora JP “Službeni glasnik”, njemu je taj drugi mandat istekao 22. decembra 2014. godine, jednostavno, nije više postojala pravna i zakonska mogućnost da ponovo bude biran za vršioca dužnosti - tvrdi Nedić i dodaje da komisija za izbor direktora javnih preduzeća nije mogla da napravi presedan i da gospodina Ljušića, koji je navršio 65 godina života, bira na konkursu za naredne četiri godine.

| Foto: Vesna Lalić


Profesor Ljušić se složio sa Nedićem da nije smenjen, već da je zamoljen da se povuče i istakao da po zakonu ima pravo na produžetak od tri godine i da u penziju ide tek 1. oktobra 2018. godine.

Stižu na parking, gde ih čeka

Stižu na parking, gde ih čeka "audi" iz Vlade Srbije | Foto: Vesna Lalić

 

 
- Neka budem ja prvi žrtveni jarac za dobrobit naroda - rekao je Ljušić. Na pitanje ko je predložio Jelenu Trivan na funkciju u “Službenom glasniku”, Nedić je rekao da nema tu informaciju jer kod njega dolaze gotovi predlozi, ali da osim toga Trivanova ispunjava uslove za v. d. direktora.

U bojama mudrosti


Raspoložena, sveže isfenirana, u “Zarinom” sivom kompletu, beloj košulji i crnim salonkama, Jelena Trivan je ušetala u JP “Službeni glasnik” i zvanično postala v. d. direktora. Iako u psihologiji siva boja simbolizuje rafiniranost, mudrost, zrelost i kompromis, Trivanova je odlučila da sa novinarima kompromisa nema, pa se nije udostojila da odgovara na pitanja. Najavila je da će se novinarima obratiti tek nakon što se upozna sa poslovanjem tog javnog preduzeća.

Poslednji komentari
  • Amater Vreme: 30.01.2015 20:05h

    Imam pravo kao gradjanin da kazem da je ova vlada POKVARENA I NEISKRENA zar je moguce da od svih kandidata u ovoj drzavi vi izaberete TRIVANOVU.Razocarao sam se u SNS i pitam se kojim pravom nedate sansu obicnim gradjanima nego samo POLTRONIMA VASIM.stidite se.

  • Vasilj Vreme: 30.01.2015 21:31h

    Je li moguce? Trivan prodata, ko se usudio da joj izneveri ideale i pozrtvovanost sa kojom nas je sve obasipala. S ram da ih bude sve koji su je prevarili i omadjijali. Nije ona jadna kriva. Cak bi joj pripisao i novo ime Maja Jelena Trivan Gojkovic. Nista licno, samo me je izazvalo njeno ponasanje.

  • Šonja Vreme: 31.01.2015 06:36h

    Baš ste je potresli,zabole je za vašeg fotografa,ko joj sta moze.Ako zatreba da se još štedi tu su penzioneri.

  • miki Vreme: 31.01.2015 08:57h

    Razocaran sam. zar je istzina da SNS nema kadrove. Cemu price o stednji.i dalje se voze drzavnim autima, bahate se a penzionerma i ostalimaplate se umanjuju. narod ide po kontejnerima za hlm. Cemu. tako.

  • Lela Vreme: 01.02.2015 20:21h

    Kad će neko ove žene da nauči pravilima oblačenja za posao?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP