Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOLINDA U VATIKANU

Papi poklonila dres Hrvatske

Autor: Tanjug | 28.05.2015 - 19:25:00h | Komentara: 1

Papa Franja primio je danas u Vatikanu hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je poglavara Rimokatoličke crkve pozvala da poseti Hrvatsku i poklonila mu dres nacionalnog fudbalskog tima.

Kolinda Papa Franja

Devetka za Papu Franju | Foto: Profimedia

Na dresu je ispisano njegovo ime i broj devet, koji tradicionalno pripada najboljim i najefikasnijim igračima, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Šefica najmlađe članice Evropske unije papi je poklonila i komad misnog ruha izrađenog od čipke i njegove knjige prevedene na hrvatski, dok ona u Zagreb nosi Medalju sv. Martina i apostolsko ohrabrenje pape Franje "Radost jevanđelja".

Grabar Kitarović se sastala i sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom, a posetu Rimu i Vatikanu okončaće dodelom odlikovanja kardinalu Dominiku Mambertiju za višegodišnji doprinos u pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji i promociju prijateljskih odnosa Svete Stolice i Hrvatske.

Inače, papa Franja će 6. juna posetiti Sarajevo, što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH, s obzirom na to da je papa Jovan Pavle drugi Sarajevo posetio 1997, a Banjaluku 2003. godine.

Prema ranije predstavljenom planu posete, papa bi u Sarajevu trebalo da boravi čitav dan, uz niz susreta s bosansko-hercegovačkim političarima, predstavnicima verskih zajednica koje deluju u državi, kao i sa mladima.

Centralni deo posete trebalo bi da obeleži sveta misa na otvorenom - na stadionu Koševo koji će biti prilagođen za taj događaj i očekuje se da primi 60.000 do 70.000 vernika.

U istoj funkciji biće i čitav prostor oko stadiona, pa bi, prema nekim procenama, Sarajevo tog dana moglo primiti i do 150.000 hodočasnika iz regiona i šire koji nameravaju da dođu i vide papu Franju.
Poslednji komentari
  • gagi Vreme: 29.05.2015 05:50h

    papa centarfor vođa navale ,cirkus kolorado

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP