Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST PRIPADNIKA ŠVAJCARSKE GARDE

Papin vojnik: Napastvovali me kardinali i biskupi

Autor: Vesti | 10.01.2014 - 10:56:00h | Komentara: 0

Švajcarske novine pokrenule su novi skandal, objavivši ispovest svog sunarodnika, bivšeg pripadnika Švajcarske garde zadužene za papinu bezbednost, koji tvrdi da su ga dvadesetak puta napastovali kardinali, biskupi i drugi vatikanski zvaničnici homoseksualne orijentacije.

Više od 150.000 vernika  i turista u Vatikanu

Vatikan | Foto: Reuters

Urs Breitenmozer, predstavnik za javnost papske Švajcarske garde rekao je za švajcarske medije da "govorkanja o homoseksualnim odnosima u Vatikanu nisu njihov problem" i da su "brige gardista najviše religijske i vojne". Kada je švajcarski list "Le Matin" zatražio da to objasni, on se više nije javljao na telefon. U Vatikanu kažu da tvrdnje koje je izneo bivši gardista "nisu utemeljene", ne objašnjavajući da li je sprovedena istraga.
Švajcarski listovi nisu objavili ime napastvovanog gardiste, kog nazivaju samo G, kao ni imena napasnika. Tajanstveni gardista tvrdi da je služio u Švajcarskoj gardi u poslednjim godinama papske vladavine Jovana Pavla II.
"Jednom kad sam se vraćao kući oko ponoći pozvonio mi je mobilni. 'Gde si? Šta radiš?', pitao me je sagovornik i pozvao svojoj kući". G tvrdi da je sagovornika pitao ko je, kako se zove. Kaže da je u pitanju bio "uticajni kardinal, koji je živeo u Apostolskoj palati, blizu pape".

G. je mislio da je žrtva nečije šale, pa mu je kardinal dao broj svog privatnog telefona. Gardista je kasnije proverio - broj je zaista bio kardinalov. Sledećih dana uverio se i da je glas preko telefona stvarno bio kardinalov.
To nije bio izolovan slučaj, kaže G i dodaje da je "nepristojnim ponudama" napastovalo 15-20 visokih vatikanskih zvaničnika, među kojima da su bili "biskupi i kardinali". Nisu se svi ograničavali na verbalne sugestije, jer ga je jedan od zvaničnika Vatikana i propisno ispipao rukama.
Švajcarski vojnik se požalio svojim nadređenima, ali njegove pritužbe nisu shvaćene za ozbiljno. "Verovatno nisi dobro razumeo, pa ti italijanski jedva da govoriš", bio je odgovor nadređenih.
"Vatikan je raj za homoseksualce", kaže bivši gardista.
Upitan svojevremeno o navodnom "gej lobiju" u Vatikanu, papa je rekao da je i on čuo za to, prosudivši da je svaki lobi opasan sam po sebi, bez obzira na to šta njegove članove drži zajedno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP