Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! PAKETIĆIMA OBRADOVAO MAJKU I NJENIH „DEVET JUGOVIĆA“

Para nema, al‘ se smeh ori!

Autor: R. Ćoralić | 30.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Kada bi dečji osmesi, radost i ljubav mogli da se pretvore u novac, Jelići bi sasvim sigurno bili među najbogatijima u Srbiji. Ova vesela dečja devetočlana družina - Strahinja (3), Dimitije, (5), Luka (6), Jelena (7), Lazar (9), Nevena (12), Bojana (18), Kristina (20) i Nemanja (21), koju predvodi samohrana majka Nikolina (41) jedino veselja uvek ima napretek.

Napad na paketiće: Sreća za najmlađe

Napad na paketiće: Sreća za najmlađe | Foto: Milorad Milanković

„Jupi, paketići“, uskliknuo je Strahinja kada su reporteri „Alo!“ sa paketićima pred Novu godinu upali u dvorište iznajmljene kuće u Surčinu, i pojurio koliko ga noge nose da obavesti braću i sestre.

Svi na okupu: Jelići

Svi na okupu: Jelići | Foto: Milorad Milanković

Stiglo im prase iz Vrtogoša


Učitelj Miodrag Trajković iz Vrtogoša kod Vranja, koji je Jelićima u novembru poslao pomoć koju je prikupilo 11 njegovih četvrtaka, sada je sa prijateljima obezbedio prase za božićnu trpezu porodici iz Surčina. „Siguran sam da sam sada najsrećniji čovek na svetu. Zbog pogleda punih sreće i osmeha te dece, bogatiji sam i srećniji od svih bogataša na ovom svetu - kaže zadovoljno Trajković, dodajući da su njegovi četvrtaci OŠ „1. maj“ iz Vrtogoša i ovog puta bili na vrhuncu zadatka. „Doneli su mnogo kvalitetne garderobe i novca, kojim je kupljeno meso. Moj komšija, trgovac Mića mi je pomogao u prikupljanju novca od komšija i prijatelja. Tim novcem smo kupili prase - kaže učitelj.

„Napisao sam pismo Deda Mrazu i sakrio ga u sobu da ga niko ne nađe, ali on još nije dolazio“, priznaje tužno ovaj trogodišnjak s nestrpljenjem, očekujući da što pre otvori veliku „Dexyco“ kesu sa igračkama.

Ozarenog lica, sa širokim osmehom, oko nas su veselo skakutali Dimitrije, Luka i Jelena, a Lazar se povukao u drugu sobi, kažu, postideo se, pa je na jedvite jade pristao da se slika. Dečjoj radosti i sreći nije bilo kraja. Igračke su u sekundi bile oslobođene suvišnih kutija i kesa, a kuća se orila od dečjeg smeha.


I dok se mališani jure, njihova starija sestra Bojana pokušava da spakuje preostale poklone, govoreći: „Ovo ćemo da sačuvamo, pa da stavimo u sobu kad budemo imali svoju kuću.“

O životu i nedaćama Jelića „Alo!“ je pisao još u oktobru, oni su bili i naši specijalni gosti na rođendanu, posle čega je u njihov dom počela da stiže i pomoć.

- Od tada mirnije spavam, bar mi deca više ne ležu praznog stomaka - priznaje Nikolina majka „devet Jugovića“, kako je zovu u komšiluku, i nastavlja: „Teško je u ovim uslovima odgajati devetoro dece, ali ja sam srećna samo kad vidim da su zdravi.“ Nikolina za novu 2015. ima samo jednu želju - da dobiju svoj dom. I njena starija deca su svesna briga koje muče majku. „Želim da konačno imamo svoju kući i da kupimo krevet na sprat“, otkriva nam Bojana. Na sreću, najmlađi članovi porodice ne znaju za teret starijih, pa su igračke i sportska oprema zasad njihove jedine želje.

| Foto: Milorad Milanković


I posle nešto više od sat vremena provedenih među ovom veselom družinom, shvatili smo da su Jelići, iako im često mnogo toga fali, ipak, jedna bogata porodica, jer su puni ljubavi jedni za druge i uvek su radosni. A mi im želimo da i u 2015. godini budu tako srećni, da im ništa ne zafali i da se konačno skuće!

Gusar  Dimitrije

Gusar Dimitrije | Foto: Milorad Milanković

Bibliotekarka časti Lazara

Priča o Jelićima ganula je bibliotekarku OŠ „Vuk Karadžić“ iz Surčina, pa je odlučila da Lazara dogodine pošalje sa njegovim vršnjacima na rekreativnu nastavu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP