Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OF - ŠOR KOMPAMNIJA

Pare od kablova
završile na Sejšelima!

Autor: Sanja Đorđević | 08.10.2012 - 23:33:00h | Komentara: 6

Prema policijskim podacima, u koje je RTS imao uvid, 5,6 milona evra kompamnije "Nuba invest" završilo je na računima ofšor-kompanija na Kipru i Sejšelima umesto u posao postavljanja optičkih kablova.

Naime, podaci iz policije ukazuju da je od jedne banke u Sloveniji kompanija "Nuba invest" dobila 20 miliona evra investicionog kredita koji je, putem pozajmica, prebacivan iz jedne u drugu firmu u sistemu da bi, na kraju, umesto u postavljanje optičkih kablova, 5,6 miliona evra završilo na računima dve ofšor-kompanije na Kipru i Sejšelima.

RTS šema

Kako je novac šetao sa računa na račun | Foto: RTS

Policijski podaci pokazuju da su dozvole nadležnog ministarstva bile garancija za dobijanje kredita. Na osnovu dokumentacije u koju su novinari imali uvid, saslušani Drobnjak i Janjić potvrdili su u iskazima da su naloge za davanje dozvola dobijali od nadležnog ministra, o čemu postoji i pisani dokument.

Mapa kablova

Trase optičkih kablova koje je radila "Nuba Invest" | Foto: Nuba Invest

Ono što je najspornije u ovom slučaju, kažu u izvorima bliskim istrazi, jeste činjenica da je posao vredan milione evra dobila firma sa jednim zaposlenim i početnim kapitalom od 3.000 evra. Godinu dana kasnije, ugovori sa dve firme iz Amerike i Slovenije donose im godišnji prihod od dva miliona evra.
 
Poslednji komentari
  • Dada Vreme: 09.10.2012 09:02h

    Videli ste juče ko je dao podršku duliću u skupštini. Sve bratija iz ds koji su isti kao i on i ako bi se nastavilo sa istragama i utvrdilo šta su sve radili dok su bili na vlasti,onda ne bi bilo mesta u zatvorima za sve te divne "demokrate"

  • mirjana Vreme: 09.10.2012 10:29h

    Oliver Dulic je nevin i ne moze na trkla kazala novinarskih natpisa biti okrivljen, odgovarace samo onda , ako se u Tuzilastvu njegova krivica dokaze. Svi ste poznavaoci Zakona i sudije , pa donosite olako presude, a sutra se vi mozete naci na istom mestu i u istoj poziciji, zato cutite , ima ona " ko drugom jamu kopa, sam u nju pada" e ovde ce mnogi pasti

  • Posmatrač događaja Vreme: 09.10.2012 14:19h

    Pa nije niko mislio da će ih držati u slamarici ali polako će sve konfoskovati i vratiti,neka Mirjana ovde piše da je Dulić nevin,jeste kao kurva ispod plavog mosta...a dokaza ima za 3 suđenja a kad propeva biće zatvor mali da primi bratiju koja je sa njim radila ako nisu već zbrisali van zemlje...

  • Maki Vreme: 09.10.2012 14:58h

    Treba iskoreniti kriminal.Vucic ide tim putem i ja ga podrzavam.

  • socijalista Vreme: 09.10.2012 15:33h

    lopovima je mesto u zatvorima...praviti nove ako treba...narod je gladan i izmucen dvanaestogodisnjom pljackom...oduzeti sve sto je pokradeno i praviti infrastrukturu te zaposliti narod...da nikad niko vise ne pomisli da je narod stoka...oni koji su narod opljackali su stoka bezrepa...kusata...Djuro blokiraj aerodrom podstanar je nestao...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP