Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIČA KOJA JE GANULA SRBIJU

Pas Leo dao život za devojčicu! (FOTO)

Autor: R. Ćoralić | 14.03.2014 - 14:04:00h | Komentara: 9

Jedanaestogodišnja Nikolina Vučetić iz Pančeva uspela je da sačuva živu glavu, i to zahvaljujući malom jazavičaru Leu, koji se, da bi spasao devojčicu od razjarenog psa, suprodstavio bar triput većem bulmastifu. Nikolina je u napadu, koji se dogodio u nedelju nešto pre 16 u Cvijićevoj ulici u Pančevu, zadobila nekoliko ujeda na levoj ruci, a mali Leo je životom platio svoj herojski čin.

Pas leo Foto: Đorđe Kojadinović

Mali heroj velikog srca: Nikolina pokazuje Lea Foto: Đorđe Kojadinović

- Vozila sam rolere ulicom i odjednom se pojavio bulmastif. Krenuo je da skače oko mene i rekla sam mu „skloni se“. Onda me jako uhvatio za ruku, oborio na zemlju i počeo da ujeda. Bacao me sa jedne strane ulice na drugu, kao kesu. Vrištala sam, mislila sam da ću umreti, jer nikoga nije bilo na ulici. Mnogo sam se uplašila. Ne znam tačno koliko je sve trajalo, ali meni je delovalo kao večnost - kaže za „Alo!“ Nikolina, dodajući da još ima traume i da se pre neko veče i mačke uplašila.

Pas leo Foto: Đorđe Kojadinović

Mastif je vukao dete kao lutku Foto: Đorđe Kojadinović

Na sreću, Nikolinino zapomaganje i krike čula je komšinica Đurđina Ilić, koja je sa Leom bila u garaži.

Leo će dobiti naslednika

Leo je u porodici Ilić bio nepune dve godine i 1. aprila je trebalo da proslavi drugi rođendan. Posle priče o ovom hrabrom jazavičaru, koja se brzo proširila Pančevom, Ilićima se javio jedan uzgajivač pasa i obećao da će im pokloniti novog ljubimca.

- Istrčala sam na ulicu, prizor je bio jeziv. Razjareni pas je bacao izbezumljeno dete. Pokušala sam da je spasem, ali nisam uspela. Počela sam da vrištim, a onda je moj Leo pokušao da napadne bulmastifa kako bi odvratio njegovu pažnju od deteta. Bulmastif je onda pustio devojčicu i usredsredio se na Lea - objašnjava Đurđina.

U pomoć im je pritekao još jedan komšija koji je uspeo da iz čeljusti razjarenog psa spase Nikolinu i Lea. Tokom napada pas je Nikolini skroz otkinuo rukav od jakne i skinuo rolere.

Pas leo Foto: Đorđe Kojadinović

Mastif koji je napao dete Foto: Đorđe Kojadinović

- Dete je još istraumirano. Rana od ujeda je duboka do kosti. I dalje idemo na previjanje svakog dana - kaže Nikolinin tata Bojan.

Inače, za psa koji je napao devojčicu kažu da je mešavina bulmastifa i rotvajlera. Reč je o komšijskom psu Medi, koji je noću čuvao dvorište, a dane je provodio zatvoren u boksu. Međutim, tog popodneva je uspeo da pobegne. Meda se i danas, u šta smo se i sami uverili, nalazi kod svog gazde. A, za malim jazavičarem Leom žali celo naselje Strelište.

Pas leo Foto: Đorđe Kojadinović

Maloj Nikolini je izujedana ruka Foto: Đorđe Kojadinović


- Njega su svi voleli, čak i oni koji su mrzeli pse, Lea su obožavali. Bio je toliko umiljat. On je bio naš verni pratilac, nigde nismo mogli da odemo bez njega - govori kroz suze Biljana Ilić (22), koja je sa svojom sestrom Milicom odgajila Lea.

Hvala ti, Leo!

Hvala ti, Leo! | Foto: Đorđe Kojadinović

- U okršaju, Leo je teško povređen. U jednoj veterinarskoj ambulanti u Pančevu rekli su nam da je dosta loše i da mora da se uspava. Imao je po dva ujeda na stomaku i kičmi. Pukao mu je trbušni zid, a debelo i tanko crevo su mu bili probušeni. Ali, nisam htela da se pomirim s tim da mora da se uspava.
Odveli smo ga u Beograd u veterinarsku ambulantu „Spina“. Operacija je trajala dva i po sata, ali su nam rekli da ima šanse da preživi i da mora da ostane dva-tri dana na posmatranju. Sutradan sam išla da ga obiđem, bio je tužan, nije mogao da stoji. A, onda su mi dan kasnije javili da je uginuo jer je dobio sepsu - priča Biljana i dodaje da je Lea donela kući i tamo ga sahranila.
Poslednji komentari
  • Vanja Vreme: 14.03.2014 15:08h

    e to je pas...neka mu je vecna slava..dusica mala i hrabra

  • Violeta Vreme: 14.03.2014 16:11h

    Ovog psa napadaca treba u azil i uspavati a ne da ga vracaju vlasniku. Opet ce pobeci i nekog povrediti

  • nije sunce sve sto sija! Vreme: 14.03.2014 16:58h

    postoje dve strane medalje....

  • jo Vreme: 14.03.2014 17:37h

    i ja imam jazavicara...i on mi dodje kao trece dete..zivi sa nama, spava sa nama i volimo i mi njega i on nas kad da je ljudsko bice...to su stvarno neverovatni mali psi sa velikim srcem...jedan veliki covek je davno rekao da kad umre zeli da ode tamo gde idu psi, gde god to bilo...leo r.i.p.

  • goga Vreme: 14.03.2014 17:58h

    Meni suza suzu stize,dusa me boli kad ovako nesto procitam jer I ja imam Lea,devojcici zelim brz oporavak!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP