Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

APELUJE NA MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Paspalj: Legalizujte marihuanino ulje!

Autor: D. B. - R. Ć. | 29.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Milan Savić, direktor Specijalne bolnice „Sveti Sava” i potpredsednik Udruženja „Lekalizacija Srbije”, još pre više od mesec dana podneo je zvaničan zahtev Ministarstvu zdravlja za izmenu Zakona o psihoaktivnim i kontrolisanim supstancama kojim bi se dozvolila upotreba kanabisa u zdravstvenom sistemu Srbije.

Žarko Paspalj

Žarko Paspalj | Foto: A. Dimitrijević

Od tada do danas se nije previše odmaklo po tom pitanju, iako su srpski poslanici jasno stavili do znanja da će u Skupštini podržati inicijativu za legalizaciju ulja od kanabisa, ali isključivo u medicinske svrhe i ako struka kaže da zaista pomaže u lečenju teških oboljenja.

Takođe, u akciju za legalizaciju uključio se i proslavljeni košarkaški reprezentativac i potpredsednik OKS-a Žarko Paspalj.

- Apsolutno podržavam legalizaciju korišćenja marihuane, i to isključivo u medicinske svrhe, pod strogom kontrolom lekara. Mislim na marihuanino ulje. Imam mnogo prijatelja kojima je taj način lečenja pomogao. Nemački lekari, recimo, kod kojih su moji poznanici odlazili bili su oduševljeni zdravstvenim napretkom pacijenata i kada su čuli da su koristili marihuanino ulje, dobijali su ohrabrenje da nastave s takvim tretmanom. Nisam lekar, ali slušam iskustva ljudi iz okruženja i želim da pomognem da njihov glas dopre do javnosti - kaže za „Alo!” Paspalj, uz napomenu da je to u Srbiji i dalje tabu, ali da bi trebalo da prihvatimo stvari od kojih oboleli imaju koristi.

- Mi smo kao nacija tokom bombardovanja bili izloženi stravičnim stvarima, o tome se ne priča u meri u kojoj bi trebalo. Angažovanjem dajem podršku za zdravstvo, za državu u globalu jer je i njoj u interesu da ima manje 20-godišnjaka koji su oboleli od raka, a baš te zastrašujuće brojke su u porastu - kaže Paspalj.
Poslednji komentari
  • Objektivno Vreme: 29.03.2015 12:29h

    To što je nekom pomoglo, ne mora da znači da je dobrobit dokazana. "Prijatelji", "poznanici".....nisu jasna grupa u objektivnom istraživanju. S druge strane, ja znam mnogo bolesnika kojima ovo ulje ama baš ništa nije pomoglo. Lekar sam. Nadam se da ćete da objavite ovaj komentar, jer smo "bombardovani" neobjektivnim reklamiranjem ovog ulja. Zašto?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP