Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HIT

Pastor dobitnik Vučićeve nagrade za balet

Autor: Tanjug | 28.04.2014 - 22:58:00h | Komentara: 0

Solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Igor Pastor, ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara nacionalnog teatra.

Igor Pastor

Igor Pastor | Foto: facebook

Priznanje će mladom baletskom umetniku biti uručeno sutra uveče na Velikoj sceni, pre početka predstave "Krcko Oraščić" koja će biti izvedena povodom Svetskog dana igre.
Odluku o laureatu jednoglasno je doneo žiri sastavu Konstantin Kostjukov (predsednik) i članovi Anđelija Todorović i Svetozar Adamović na jučerašnjoj sednici.
U obrazloženju zirija navodi se da je Pastor odgovornim i požrtvovanim radom ostvario izuzetan napredak tumačeći uloge u klasičnom, neoklasičnom i savremenom repertoaru i kao mlad igrač pokazao izuzetnu umetničku zrelost.
Značajna su njegova ostvarenja u baletskim predstavama na repertoaru Narodnog pozorišta: "Krcko Oraščić", "Kraljica Margo", "Uspavana lepotica", "Labudovo jezero", "Žizela", "Ko to tamo peva", "Aleksandar", a ostvarene uloge zrelo i tehnički precizno prezentovane publici, ocenio je žiri.
Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan i Bojana Žegarac. Ovogodišnjem laureatu nagradu će uručiti v. d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP