Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA SAV GLAS

Patrijarh Irinej: Homoseksualnost je kao pedofilija!

Autor: Tanjug | 23.09.2014 - 10:30:00h | Komentara: 9

Srpska pravoslavna crkva i ove godine je protiv i osuđuje održavanje Parade ponosa, koju vidi kao "besprizorni" skup nametnut Srbiji i Beogradu, i poručuje da njeni učesnici imaju pravo da paradiraju, ali samo o svom i trošku svojih nalogodavaca.

Samo nas  sloga spasava:  Irinej

Patrijarh Irinej | Foto: Dalibor Danilović

"Imate pravo da paradirate, ali samo o svom trošku i trošku svojih nalogodavaca, ma kako se oni zvali, kako za paradu, tako i za obezbeđenje, no ne o trošku Srbije - bombardovane, razorene, moralno i ekonomski osakaćene, osiromašene, poplavljene, na stub srama prikovane", navodi se u saopštenju SPC, koje je potpisao patrijarh Irinej.
Da li zbog "suštinski apsurdnog paradiranja" država treba da u trenutnoj nemaštini troši milione za obezbeđenje "šačice sugrađana" i njihovih gostiju za paradu od nekoliko stotina metara u centru Beograda, pita SPC.
- Ovih dana se ponovo nasilno nameće besprizorna gej parada Beogradu i Srbiji. Organizatori ovakvog paradiranja i njihovi mentori iz Evrope ne žele da izvuku pouku iz onoga što su prouzrokovale prethodne parade - ističe patrijarh i upozorava na sve opasnosti koje parada može da izazove "na obe strane".
Prethodne parade su, kako se dodaje, izazvale otpor ogromne većine građana, nemire i izazivanje agresivnosti, buđenje rušilaštva i destruktivnosti kod nekih slojeva društva, posebno mlađih...
SPC je upitala organizatore i učesnike parade da li se zaštita njihovih privatnih prava sme i može ostvarivati "ponižavanjem i gaženjem moralnih osećanja ogromne većine čovečanstva".
"Ako je gej seksualno opredeljenje opravdano i treba ga propagirati, na osnovu čega to isto ne važi i za pedofiliju, masovno raširenoj u zapadnom svetu, incest... Po čemu je njihovo pravo manje pravo od takozvanog prava vaše seksualne (dez)orjentisanosti", navodi SPC.
SPC učesnike skupa pita i "zar ste toliko zaslepljeni svojom pohotom i egoizmom" da vam ne smeta stavljanje celog državnog aparata u svoju službu i velike neosnovane troškove organizacije parade.
"Samo vaše nastojanje da svoje parade nazivate parade ponosa, ne svedoči li nesigurnost vaše savesti u ispravnost vašeg opredeljenja i načina življenja", navodi patrijarh.
Takođe, organizatore SPC pita da li paradom pokušavaju da nametnu svoj stil življenja drugima "naročito neiskvarenoj deci i neiskusnoj omladini" zbog čega su, kako se navodi, s punim pravom zabrinuti njihovi roditelji i vaspitači.
Poslednji komentari
  • Marina Vreme: 23.09.2014 10:47h

    Verovanje u boga je isto kao i verovanje u dobre vile ! Prazna prica , bez dokaza opipljivih ili vidljivih !

  • Kostolomac Vreme: 23.09.2014 11:05h

    E tako je ! To su prave reci ! Svaka stavka je izrecena u pravom svetlu ! Homoseksualci neka idu u svoje sobe i naka pricaju sta im je volja, a ostalima ne smeju da namecu misljenje o vrednostima ! Nema parade ! To bi bilo sramno i ponizavajuce od sacice ljudi prema ostalom Srbskom narodu ! To i hoce njihovi strani mentori i domace ulizice ! Ne moze i kvit !

  • ana Vreme: 23.09.2014 11:16h

    to se odnosi samo na muske gejeve ,

  • Car Vreme: 23.09.2014 11:21h

    Precizna i tacna definicija propasti i unistenja Srbije kao i nametnute moralne posasti koja dolazi sa Zapada ! I gle cuda ! . . Zakazana parada "ponosa" za 28. maj - u Srbiji poplave , zakazana za 28. septembar - opet poplave u Srbiji ! Mislite o tome !

  • C C Vreme: 23.09.2014 11:38h

    Pahomije, Kačavenda....Sounds familiar?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP