Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DISCIPLINSKA MERA SPC

Patrijarh Irinej: Ne kažnjavam Atanasija!

Autor: Fonet | 16.05.2013 - 19:54:00h | Komentara: 2

Patrijarh srpski Irinej negirao je pisanje pojedinih beogradskih medija daž nepozivanje bivšeg episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija na majsko zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), koje bi trebalo da počne 21. maja, predstavlja "neku vrstu disciplinske mere" zbog govora koji je vladika održao na mitingu u Beogradu.

Patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej | Foto: FoNet

Patrijarh srpski Irinej negirao je pisanje pojedinih beogradskih medija da
nepozivanje bivšeg episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija na majsko zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), koje bi trebalo da počne 21. maja, predstavlja "neku vrstu disciplinske mere" zbog govora koji je vladika održao na mitingu u Beogradu.

Atanasije Jevrić

Atanasije Jevrić | Foto: Nebojša Marković

Patrijarh Irinej u razgovoru za Danas objašnjava da nije reč o kazni, nego o pravilima rada Sabora SPC, na koji se umirovljeni episkopi pozivaju samo kada za to postoji potreba.
"Ukoliko na Saboru bude tema u kojima umirovljeni episkopi mogu da doprinesu, mogu biti pozvani za zasedanje", rekao je patrijarh Irinej.
Poslednji komentari
  • Dobrivoje Vreme: 17.05.2013 01:43h

    Nazalost patrijarh ne govori istinu.Navsjednici SINODA u utorak 14 maja promijenjena je ranija odluka SINODA iz marta da se uputi poziv vladici Atanasiju za Sabor.Jedino protiv te promjene je bio ep Budimljansko-nikšićki g.Joanikije sto mu sluzi na cast. Kad je ep Atanasije trebao patrijarhu licno ga je molio da preuzme administriranje eparhije rasko-prizrenske kad je razriješen ep Artemije.SRAMOTA

  • ana Vreme: 17.05.2013 03:56h

    Sto bi uopste bio kaznjen,komicno.Sloboda govora,ulazak u EU.Sada I crkvi treba baciti kosku,patrijarh Irinej je inteligentan I ne pada Na ovakve stvari.A Sta je strasno receno da otac Atanasije bude kaznjen.Dozvoljeno je prozivati postene ljude,ne placati telecom.racune,ali kaznjivo sto je neko iznio drugacije misljenje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP