Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PODRŠKA

Patrijarh Irinej uz Kariće u Moskvi!

Autor: Beta | 23.07.2013 - 18:41:00h | Komentara: 14

Patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je danas BK grupa.

Patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej | Foto: FoNet

"Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika", navodi se u saopštenju BK grupe.
Kako je preneto, patrijarh je u knjizi utisaka u Moskvi zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK grupa.
"Sa osobitim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije", zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, prenela je BK grupa u saopštenju.
Jedan od osnivača BK kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je poseta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih sveštenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi".
"Naša borba za nasleđe Srpske pravoslavne crkve biće večna", zaključio je Karić, piše u tekstu.
 
Poslednji komentari
  • velibor Vreme: 23.07.2013 21:40h

    Njegova svetost patrijarh Irinej je podržao porodicu Karić, koji su mnogo učinili i učiniće za Srbiju. Valjda je ovo pouka za aktuelnu vlast. Ljude treba ceniti po delu, a ne praznim pričama.

  • mitar Vreme: 23.07.2013 22:07h

    Porodica Karić je bila i ostala primer ophođenja prema društvu kao kapitalistički odgovorna, svesna i dovoljno imućna da svojim dobročinstvima, ljudskošću i razumevanjem pomogne Srbiji i srpskom narodu onda kada je to bilo najpotrebnije, pri tom ne zaboravljajući značaj zaslužnih građana iz svih oblasti društvenog i javnog života

  • radulovic Vreme: 23.07.2013 22:07h

    Gledano spolja, satanizacijom vrednih i sposobnih, proterivanjem najboljih među nama i političkim progonom u Srbiji je ugušena i onako krhka demokratija. Posmatrano iznutra, za kvalitet i samu ideju ne mogu biti odgovorne samo društvene okolnosti već i mi sami. Potreba za promenama u Srbiji danas je veća nego ikada. Upravo u tome vidim šansu porodice Karić i kroz isticanje i obnavljanje vrednosti koje je i do sada negovala....

  • mirko Vreme: 24.07.2013 00:46h

    Bruka i sramota!!!! Posla patrijarha Pavla, SPC se pretovrila u organizaciju za promet parama, kolima, homoseksulacima, batinasima... bruka i sramota, odricem se ovakve SPC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mili Vreme: 24.07.2013 01:27h

    Patrijarh i lica sa Interpolove poternice, nešto se ovde ne rimuje!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP