Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVETOGRĐE

Patrijarh traži
zabranu sporne izložbe!

Autor: Tanjug | 03.10.2012 - 14:03:00h | Komentara: 0

Patrijarh srpski Irinej zatražio je od premijera Ivice Dačića da zabrani održavanje najavljene "Parade ponosa" i izložbe fotografija švedske umetnice Elizabee Olson Valin na kojima je Isus Hrist prikazan u ženskoj odeći.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, patrijarh poručuje da je reč o "paradi srama", koja baca tešku moralnu senku na Beograd na, kako je rekao, našu vekovnu hrišćansku kulturu i na dostojanstvo porodice, kao osnovne ćelije ljudskog roda.

Patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej odlučio da zabrani izložbu švedske umetnice | Foto: FoNet

Kada je reč o izložbi, Patrijarh kaže da je to dubokovredjajuća izložba koju propagiraju homoseksualcim, organizatori gej-parade, a njeno otvaranje je najavljeno za večera.

- Nisam pretpostavljao da ću i ove godine biti primoran da vam se u ime Srspske pravoslavne crkve, njenih vernika koji predstavljaju dominantnu većinu Republike Srbije, kao i u ime brojnih članova drugih religija, obratim sa molbom i zahtevom, da autoritetom Predsednika Vlade, onemogućite skandaloznu izložbu fotografija švedske umetnice Elizabete Olson Valin -  navodi patrijarh.

LSV traži da se održi parada ponosa

Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću, povodom zahteva patrijarha Irineja da zabrani Paradu ponosa i prateću izložbu fotografija, u kome ističe da on mora pokazati da država može da garantuje bezbednost svim gradjanima.


U saopštenju LSV se navodi da petoro narodnih poslanika te stranke zahteva od Dačića da autoritetom predsednika Vlade omogući poštovanje Ustava, "prema kome je Srbija svetovna država u kojoj su svi gradjani ravnopravni i jednaki pred zakonom, a sloboda okupljanja zagarantovana svima koji ne ugrožavaju prava drugih".


"Vaša je obaveza, i kao predsednika Vlade Republike i kao ministra unutrašnjih poslova, da pokažete da država može da garantuje bezbednost svim svojim gradjanima, bez obzira na to da li su vernici ili ateisti, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost ili seksualno opredeljenje", zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP