Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBRATITE PAŽNJU

PAŽNJA: Ovo su znaci da vam neko prisluškuje telefon!

Autor: dnevno.rs | 14.12.2014 - 18:07:00h | Komentara: 0

Sledeći put kad budete razgovarali telefonom obratite pažnju na to da li čujete osim glasa sagovornika, još neke zvukove i šumove, ali i na ponašanje telefona.

Mobilni telefon

Ilustracija | Foto: Profimedia

Danas svako ima mobilni telefon i uopšte nije teško ikoga prisluškivati iz bilo kog razloga. Da li ste i vi možda na meti nekog radoznalog prijatelja ili poznanika? Pogledajte na koji način možete to da otkrijete.
Postoji nekoliko načina da se prisluškuje telefon, a da vi to uopšte i ne primetite.
BATERIJA SE BRZO TROŠI
To je klasičan znak da vam neko prisluškuje telefon. Baterija u mobilnim telefonima se brzo troši jer programi za prisluškivanje crpe njenu snagu i kada se uređaj ne koristi.
SPORO GAŠENJE TELEFONA
Ukoliko ne možete na normalan način da ugasite telefon ili mu je potrebno mnogo više vremena nego obično, šanse su velike da vam neko prisluškuje telefon. Razlog je da je potrebno nešto više vremena kako bi se svi programi za prisluškivanje ugasili.
ČUDNI ZVUCI
Šum tokom razgovora ili čudno zujanje ukazuju na to da postoji velika verovatnoća da vam se telefon prisluškuje. Mnogi ne razmišljaju o toj opciji jer misle da je veza loše uspostavljenja. Ipak, današnja telekomunikaciona tehnologija je veoma napredna i savremena tako da smetnje po pitanju signala su veoma retke.
DISTORZIJA GLASA
Takođe jedan od klasičnih znakova da se prisluškuje telefon. Ukoliko čujete takozvani robotski glas osobe sa kojom razgovarate, moguće je da neko snima ili sluša vaš razgovor.
DOK NE KORISTITE TELEFON
Posebnu pažnju morate da obratite ukoliko primetite da se telefon čudno ponaša jer je moguće da na telefonu imate instaliran program za prisluškivanje. Ove programe je veoma lako ubaciti na nečiji telefon pomoću e-mail-a ili prebacivanjem fajlova preko Blututa.

Snouden: Čitaju sve mejlove i poruke na društvenim mrežama

Ilustracija | Foto: Andrej Isaković

Međutim, nisu samo mobilni telefoni ti koji su kritični. Takođe je moguće da se fiksni telefon prisluškuje, zbog čega je potrebno obratiti posebnu pažnju na sve čudne zvukove, a naročito zujanje i šuštanje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP