Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE OSUDE JAVNOSTI ZBOG „TUŠIRANJA“ VERBIĆA, PROSVETARI OBJASNILI

Pedagoška mera za ministrov mali nestašluk?! (VIDEO)

Autor: Jovana Nikolić | 19.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

„Hladni tuš“ kojim su prosvetari dočekali resornog ministra Srđana Verbića na protestu izazvao je salvu negativnih kometara i konstataciju da takvo ponašanje ne priliči nikome, a posebno ne prosvetnim radnicima. Ipak, oni i dalje tvrde da je polivanje vodom bilo primereno, naspram onoga što je Verbić učinio.

„Tuširanje“ Verbića

„Tuširanje“ Verbića | Foto: Oliver Bunić

- Ministar se u masu ušunjao bez najave. Pozvali smo ga da održi govor, ali je on rekao da neće. Ovako smo mu mi uputili blagu opomenu ili pedagošku meru za njegov nestašluk. Polivanje vodom je vrsta intelektualnog gesta, jer su to učinili prosvetari. Da je neko drugi bio, desile bi se još gore stvari - smatra Miodrag Sokić, potpredsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS). Upitan da li bi posle svega bilo u redu da i učenici primene na profesorima to što su videli na protestu, Sokić odgovara „da profesor ne bi smeo ništa da uradi u slučaju da ga dete polije vodom“.



- Kada bi situacija bila obrnuta, to bi se smatralo nasiljem iako bi bilo lepo da profesor može da polije vodom kada ono pogreši - reče Sokić! S druge strane, njegov sindikalni kolega Slobodan Brajković, predsednik SRPS-a, ne opravdava postupke ni svojih kolega prosvetara, a ni samog ministra.

- Nisam za frku, polivanje i psovke. Polivanje nije lek. Ne opravdavam postupak prosvetara, ali je i ministar pogrešio, jer nije izašao na našu skromno improvizovanu binu. To su njegovi ljudi, njegovi prosvetni radnici, o kojima on treba da brine. Međutim, njegov neodlazak na binu izazvao je revolt u njima - smireno će Brajković.

Međutim, Zvonimir Jović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, ubeđen je da je sve izrežirao ministar prosvete.
- Verbić je došao sa stavom - „Gde ste miševi, sada ćete da vidite ko je glavni baja“. Ponašao se vrlo arogantno, sve sa ciljem da napravi incident - smatra Jović.

Nastavnici tvrde da je on prvi počeo: Srđan Verbić na protestu

Nastavnici tvrde da je on prvi počeo: Srđan Verbić na protestu | Foto: Oliver Bunić

Verbić: Neću da se krijem.


Komentarišući incident, Verbić je objasnio da je njegova ideja bila da sve bude transparentno.
- To je naša jedina zaštita od svih koji sa strane vrše pritisak. Nema tajni ni u radu, ni u budžetu. Hoću da pokažem da se ne krijem, jer ministar nema prava da bude autističan i da sa skrivenog mesta upravlja prosvetom - rekao je Verbić posle incidenta, objašnjavajući svoje pojavljivanje na mitingu.

Poslednji komentari
  • kekec Vreme: 19.03.2015 09:33h

    Odlično je prošao. Da su bili metalci, taksisti i sl. ne bi izvukao živu glavu.

  • Dragi Vreme: 19.03.2015 09:36h

    Sramota i ovi treba da nam vaspitaju decu a ponašaju se kao huligani. Kako prosvetare nije sramota, imaju najmanji fond radnih sati, zimske ljetnje raspuste i još između toga. Dnevno maksimalno 260 minuta pet dana u sedmici. Kao da je njima samo teško, imaju redovne plate(kolike tolike nisu dovoljne sigurno i trebaju da imaju veće) plaćeno socijalno i radni staš, a toliko radnika sve to nema iako rade mnogo više od njih. Umesto da se strpe da teret prihvate i podele sa svima koji su u goroj sitaciji oni se ponašaju huliganski, Sramota sramota stidite se svi koji ste taj dan bili na protestu. Ja nisam član ni jedne starnke niti politički aktivan ali se nad ovim zgražavam. Buruka i sramota i za one koji drže takve radnike koji posipaju ministra koji je došao da razgovara sa nima. Sram vas bilo.

  • MAĆIĆ Vreme: 19.03.2015 09:47h

    BRUKA PROSVETARA. MENE JE SRAMOTA UD OINAŠANJA LJUDI KOJI TREBA DA PROSVEĆUJU DECU, DALI SU ŠLAGVORT KAKO TREBA DA SE PONAŠAJU AKO NISU ZADOVOLJNI OCENAMA

  • Smesko Vreme: 19.03.2015 11:41h

    Sramota. Eto šta deca mogu da nauče od ovih nazovi nastavnika i profesora. Jadna si Srbijo ko ti obrazuje decu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP