Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEOGRAD MORA DA UDOMI OSUĐENIKA ZA POKUŠAJ SILOVANJA DETETA

Pedofila vraćaju u naselje sa 150 dece?!

Autor: B. Jelovac | 31.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 7

Beogradske gradske vlasti prinuđene su da, pod pritiskom nevladine organizacije finansirane iz inostranstva, osuđenog pedofila vrate u sredinu prepunu dece!

Nijedno  krivično delo  nije prepreka  za smeštaj  u socijalnim  stanovima:  Kamendin

Nijedno krivično delo nije prepreka za smeštaj u socijalnim stanovima: Kamendin | Foto: RAS

Rasim C., uz podršku NVO, odbija smeštaj van grada, a zbog pretnji Strazburom Grad mora da ga smesti drugde ili vrati u Kamendin, gde
je pokušao da siluje devojčicu

Naime, NVO zahteva da se Rasim C., iako je nedavno izašao iz zatvora zbog pokušaja silovanja 12-godišnje devojčice u “socijalnom naselju” u Kamendinu, ponovo smesti u ovo ili pak neko slično naselje, saznaje “Alo!”.


Zbrinjavaju i trgovce ljudima?!
Poput osuđivanog Rasima, stambeno pitanje će biti rešeno i Dautu Đogaju (39), koji je prošle nedelje uhapšen zbog trgovine ljudima, a o čemu je “Alo!” pisao u jučerašnjem broju. Đogaj će dobiti stan u naselju Jabučki rit po završetku izgradnje ovih stanova, zato što je raseljeno lice iz nehigijenskog naselja kod Belvila. Za razliku od Kamendina, gde projekat finansira Grad i gde se stanovi daju u zakup po minimalnim cenama, u Jabučkom ritu izgradnju finansira EU i u pitanju su trajna stambena rešenja. U ovom slučaju gradske službe još uvek čekaju odgovor od evropskih institucija da li je Đogaja s obzirom na težinu krivičnog dela koje je priznao kod istražnog sudije ikako moguće skinuti sa tog spiska.

Iako Rasim formalno ispunjava uslove za socijalni smeštaj, nadležne službe su ga po odsluženju kazne smestile u udaljenije naselje gde nema dece. On se potom žalio da zbog invaliditeta mora da bude bliže centru grada, a NVO, koja je njegov pravni zastupnik, to je podržala i nastavila pritisak na resorne gradske službe da mu nađu bolji socijalni smeštaj.

- Rasim je bio korisnik socijalnih stanova u Kamendinu. Krajem 2010. policija ga je uhapsila jer je u ovom naselju napao i pokušao da siluje tada 12-godišnju devojčicu iz komšiluka, to jest iz zgrade u kojoj je živeo. Iako je Grad finansijer ove izgradnje, u skladu sa evropskim propisima, među kriterijumima za dodelu ne nalazi se krivični dosije, te ga mi na osnovu toga ne bismo mogli ni iseliti iz stana. Međutim, Rasim od useljenja nije platio ni jedan jedini račun, te smo mu na osnovu toga još u zatvor dostavili odluku o iseljenju - kažu za “Alo!” u Gradu.

S obzirom na to da je reč o osobi “romske populacije sa teškim socijalnim položajem”, Rasim se po izlasku iz zatvora kvalifikovao za smeštaj u nekom od naselja sa mobilnim kontejnerima. Međutim, naselje u koje je smešten nije mu odgovaralo.

- On je to odbio, a NVO sada od nas traži, da se ne bi žalili Strazburu, da mu nađemo smeštaj u nekom naselju bliže gradu, gde su mu bliži prevoz, domovi zdravlja i ostalo. Svi smo zgroženi idejom da čoveka koji je napastvovao devojčicu smestimo u naselja poput Kamendina, gde imate oko 150 dece.
U redu je da krivično delo, dosije i presude ne budu kriterijum po kojem ne moramo da se brinemo o njihovom smeštaju, ali da dela poput silovanja devojčice nisu prepreka, to je već strašno... To nije isto što i krađa bakra ili hrane, jer to zapravo ugrožava i same socijalno ugrožene u tim naseljima i njihove porodice - zaključuju u Gradu.
Poslednji komentari
  • драган Vreme: 31.10.2013 07:53h

    Због европских вредности и евроатланских итеграције ови и овкви ликови морају натраг у средине од куд су дошли да и даље праве неред и злочине, а праве српске вредности су забрањене и од НВО, па рекло би се и од државе. Далеко смо догурали

  • mirjana Vreme: 31.10.2013 08:42h

    ovo je tuzno......... zatrovali ste celo naselje, lopovima, pedofilima i njima slicnima, otkad ste dozvolili useljenje Roma u ovo naselje.

  • momazver Vreme: 31.10.2013 11:51h

    ALO,BRE....neka ga te NVO vode kod njih kuci...neka ga vode u...... i onog trgovca robljem..nek se tornja u Strazbur pa nek tamo stanuje...neka mu to omoguce kad im je toliko stalo do tog NECOVEKA. Nama takvi netrebaju. Ima TOLIKO POSTENOG sveta koji nema stan,a ovi se navrzli,pa sve kao kroz neku humanost i brigu za manjine..te sta ti ja znam..LEZILEBOVICI..dobiju stan,nista ne placaju, preprodaju ga, loze parket, s nekim *punim* pravom traze i dobijaju socijalnu pomoc,nece da se socijalizuju, ne kupaju se/dobro..ne svi, ALI TO JE UZAS../i imaju sva prava skoro nedostupna OBICNOM POSTENOM COVEKU. U Z A S

  • Djordje Vreme: 31.10.2013 12:38h

    Zasto ne navedete naziv NVO i ime njihovog predstavnika?

  • Vanja Vreme: 31.10.2013 14:35h

    Zasto je ime NVO zasticeno u svim novinama? Da li bi to isto urednici uradili da im ovaj sutra siluje maloletnu kcerku? Pametan je jedino onaj ko je otisao iz Srbije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP