Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NARODNI HEROJI

Peka i Koča dobili ulice u Beogradu

Autor: Ekipa Alo! | 20.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Narodni heroji Peko Dapčević i Koča Popovića dobili su juče svoje ulice na Voždovcu, odnosno Savskom vencu. Tablu sa natpisom Bulevar Peka Dapčevića, otkrio je na Voždovcu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Siniša Mali u novom bulevaru

Siniša Mali u novom bulevaru

- Ovo je vrlo značajno, ne samo zbog njih, već zbog svih koji su živote dali oslobađajući Beograd i na ovaj način čuvamo uspomenu na sve njih - rekao je Mali i podsetio da je Peko Dapčević prvi počasni građanin Beograda i da je to priznanje dobio na prvu godišnjicu oslobođenja prestonice, 20. oktobra 1945. godine.


Mali je poručio i da će Grad Beograd nastaviti da prihvata inicijative za imenovanje ulica po znamenitim Srbima koji su mnogo toga učinili za našu zemlju.

Vesić i Vulin u  ulici Koče Popovića

Vesić i Vulin u ulici Koče Popovića


Povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu danas će biti održana državna ceremonija na groblju Oslobodilaca Beograda i kraj spomenika stradalim sovjetskim pilotima na Avali. Uz najviše državne i vojne počasti ceremoniju će predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, u okviru spomen-kompleksa groblja Oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu, pored Vulina, vence će položiti predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, general armije Valerij Gerasimov i predstavnici ambasada Rusije, Ukrajine, Belorusije i Azerbejdžana u Srbiji.

U nastavku programa, kraj spomenika stradalim sovjetskim pilotima, koji se nalazi na Avali, biće održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP