Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA KOJIM SE HOBIJIMA BAVE SRPSKI POLITIČARI

Peku rakiju, gaje cveće i
skupljaju olovne vojnike!

Autor: Maja Keranović | 20.10.2013 - 18:55:00h | Komentara: 5

Dok šef države Tomislav Nikolić uživa u pečenju rakije, njegov politički sin, kako je Nikolić nedavno nazvao vicepremijera Aleksandra Vučića, ljubitelj je dobrog vina. Socijalistima je zaštitni znak muzika i pesma, a osim premijera Ivice Dačića, koji je svoje glasovne mogućnosti već dokazao izvođenjem pesme „Miljacka“, i ministar saobraćaja Aleksandar Antić voli da zapeva. Demokrate i liberali u slobodno vreme uglavnom se bave sportskim aktivnostima, između ostalog, padobranstvom, alpinizmom i ronjenjem, međutim, pojedini gaje i cveće.

Tomislav Nikolić rakija

Proces nastajanja popularne „tomovače“: Predsednik u akciji | Foto: Masanori Jošida

Tomislav Nikolić kad mu obaveze dozvole, na porodičnom imanju u Bajčetini, sa svojom suprugom Dragicom bere lekovite trave i pečurke. Međutim, kad dođe vreme za pečenje rakije, Toma podloži kazane i sa svojim prijateljima zapeva dok pravi čuvenu „tomovaču“. Za razliku od Nikolića, Aleksandar Vučić preferira vino. Nema svoj vinograd, ali zato poseduje vinski podrum sa više stotina boca, koje čuva i iz kojih vino degustira sa svojim prijateljima. Poznat je i kao veliki navijač Crvene Zvezde.

Aleksandar Vučić

Kad ne skuplja skupa vina, navija za Zvezdu: Vučić| Foto: Mladen Šurjanac

 

Političari opčinjeni satovima
Nemali broj političara u regionu, ali i svetu, opčinjeni su ručnim satovima. Najpoznatiji među njima je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji ima kolekciju vrednu 190.000 evra. Ljubitelj ručnih satova je i Milo Đukanović, koji se ne odvaja od svog ručno rađenog sata „brege turbiljon“, vrednog 106.000 evra. Kompletnu kolekciju Đukanovićevih ručnih satova neki procenjuju na čak više od 500.000 evra! Za satovima su “ludi” i brojni poznati političari u svetu. Tako ruski predsednik Vladimir Putin poseduje kolekciju satova vrednu više od pola miliona evra, od toga samo jedan košta 400.000 evra. Za velikog zaljubljenika u ručne satove važio je i Josip Broz Tito, koji je nosio sat marke “brajtling”, u vrednosti od 300.000 dolara.

Kolekcionari iz redova naprednjaka su i Maja Gojković, ali i poslanik Igor Bečić. Dok je Gojkovićeva, kako tvrde upućeni, opsednuta tašnama i naočarima kojih ima toliko da ih mora držati u koferima i sanducima, Bečić poseduje veliku kolekciju starog oružja i oružja iz Drugog svetskog rata. Kolekcija broji više od 50 komada trofejnog naoružanja, a u slobodno vreme voli da ga izučava.

 

Maja Gojković

 -Dosta toga sam nasledio od oca, koji je bio novinar i antikvar. Puno je putovao po Vojvodini i nalazio starine. On mi je preneo ljubav prema starom oružju. Prvi komad dobio sam sa 18 godina od teče, koji je bio kapetan bojnog broda. Reč je o pištolju koji je njemu na Visu poklonio Josip Broz Tito - kaže za „Alo!“, Bečić koji i lovac.

Bojan Kostreš

Neobične hobije imaju i Nenad Čanak i Bojan Kostreš iz LSV-a. Fetiš Nenada Čanka su gitare, a zanimljiva je i njegova kolekcija replika slika diktatora na kojima se nalazi njegov lik. Kostrešev hobi je sakupljanje olovnih vojnika, a danas ima pravu armiju od više od 500 vojnika.

Čedomir Jovanović

Čada se penje gde god stigne: Čedomir Jovanović
Demokrate i liberali u slobodno vreme uglavnom se bave sportskim aktivnostima, između ostalog, alpinizmom, padobranstvom i ronjenjem.
Najpoznatiji ljubitelj alpinizma među političarima svakako je Čedomir Jovanović, lider LDP-a. Pre šest meseci išao je u osvajanje K2, drugog najvišeg planinskog vrha na svetu, posle Mont Everesta. Penjao se i na Akonkagvu, a osvojio je i Monblan, najviši vrh Alpa i zapadne Evrope. U osvajanje Monblana svojevremeno je išao i Dragoslav Ćirković (59) iz redova demokrata, čiji je hobi i padobranstvo. Inače, Ćirković voli i da se kajakom spušta niz brzake, da leti balonom i paraglajderom, ali i da roni i vozi rolere.

Dulić u teretani

Dulić u teretani | Foto: Miloš Perić

U slobodno vreme Oliver Dulić trenira i igra vaterpolo, ali i svira gitaru, klavir i tamburu i redovan je u teretani, dok Slobodan Homen čita i proučava srpsku nacionalnu istoriju.


Demokrata Srđan Milivojević iza sebe ima višedecenijsko iskustvo u Gorskoj službi spasavanja.

Srđan Milivojević

- Za to vreme učestovao sam u više od 1.000 potraga, a među najpoznatijim jeste potraga za bivšim atletskim reprezentativcem Arturom Takačem. Ta potraga trajala je više od godinu dana. Učestvovao sam i u potragama za devojkama za koje se na kraju ispostavilo da su prespavale kod dečka. Pored toga što sam profesionalni spasilac, ja sam i ronilac i maratonac. Spremam se za naredni prolećni maraton. Inače, gajim i cveće i imam zaista puno vrsta cveća - kaže za “Alo!” Milivojević.

Socijalisti u slobodno vreme uživaju u muzici i pesmi. Najpoznatiji pevač u redovima SPS-a je lider te stranke i premijer Ivica Dačić, koji je svoje glasovne mogućnosti pokazao javnosti izvođenjem „Miljacke“ Halida Bešlića. Zbog toga što veoma voli da peva, kako saznajemo, Dačiću su prijatelji za jedan rođendan poklonili mikrofon. Jednako dobro peva i ministar saobraćaja Aleksandar Antić, koji se ne libi da se u uskom krugu prijatelja lati mikrofona i zapeva, mada to nije često. Muziku i pesmu voli i Milutin Mrkonjić, koji je poznatiji po svojoj kolekciji „la kosta“ majica.

Dačić i Dinkić

Veliku ljubav prema muzici ima i Mlađan Dinkić, koji ne samo da voli da peva, već svira gitaru i komponuje. On je i strastveni skijaš, pa svaku zimu provodi na skijalištima.

Hitler crtao Snežanu, a Staljin gole muškarce

Hitler je obožavao Diznija i crtao je likove iz bajke „Snežana i sedam patuljaka“, dok je Staljin crtao aktove golih muškaraca, a Sadam Husein pisao ljubavne priče. Poznato je da se Hitler bavo slikarstvom, ali tek 2008. otkriveno je da je voleo da crta i likove iz Diznijevih crtaća. Staljin se, kako je otkriveno, zabavljao crtajući gole muškarce i dopisujući ispod crteža šaljive komentare. Dok je Sadam Husein voleo da piše ljubavne priče, Osama Bin Laden voleo je odbojku.hobij

Poslednji komentari
  • eliot Vreme: 20.10.2013 20:19h

    Za to vreme su hobi gradjanima Srbije: maratonska glad, besparica i beznadje.

  • Toplica Vreme: 20.10.2013 20:21h

    Postovani dali je moguce da se ta Rakija Tomina proba ili bar kupi ? unapred hvala TOPLICA.

  • национале Vreme: 20.10.2013 21:14h

    Ма све фолери!

  • AleksandarVeliki Vreme: 21.10.2013 03:08h

    Srbija na kolenima, a političku elitu osim brige za sopstvene džepove i egzistenciju unuka svojih unuka osim hobija ČISTO ONA STVAR BOLI za Srbiju i ljude koji su ih izglasali... S T R A Š N O

  • Goran Vreme: 21.10.2013 07:59h

    Toma ne strajkuje gladju vise sad je sit a mi i dalje gladni zedni i bosi e SRBIJO JADNA LI SI.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP