Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAVILI SE

Penzioneri: Država nam zavlači ruku u džep!

Autor: Tanjug | 03.10.2014 - 18:00:00h | Komentara: 8

Udruženje sindikata penzionera Srbije, koje je najavilo ustavnu žalbu zbog predloženog umanjenja penzija, poručuje da je penzija njihova lična svojina a predstavnike države poziva da pojasne u kojoj se to pristojnoj zemlji lična svojina otima bez pitanja.

"To se zove lična svojina u svim zemljama ovog sveta. Neprikosnoveno pravo, da mogu da raspolažu njome za svoj račun i po svojoj volji i na korist drugih, na principima solidarnosti - a ne otimačine...oni nama zavlače ruku u džep - uzimaju naše i ubeđuju nas da je to za naše bolje sutra!!!", navedeno je u proglasu sindikata penzionera.

Penzioneri

Pogođeni smanjenjem penzija: Penzioneri | Foto: Nebojša Marković

Oni podsećaju da je država koristeći novac Fonda PIO ulagala u objekte, škole, rekreacione i rehabilitacione centre, banje, hotele, puteve, te da je sada, kad je sve što se moglo od toga prodala, posegnula za onim što je izgrađeno ušteđevinom penzionera.

Mi smo tu ušteđevinu ostavili za pristojan život, navode u proglasu, a "oni su pozajmicu shvatili kao poklon i pričaju kako nas izdržavaju", pa su čak svojim uzurpatorskim "zakonom" promenili i upravljanje Fondom.

Penzioneri su najavili da će se okupljati ispred svojih zgrada i komišijama objašnjavati zašto je najava smanjena penzija zapravo "drska pljačka, bez crvenila na njihovom licu".

Predstavnike države pozvali su da im pojasne da li je pravna i pristojna država ona u kojoj se lična svojina "otima bez pitanja a oni koji su krali, uzimali, mešetarili i postali bogati, otimanjem i prodajom tuđeg, mirno uživaju plodove svog nezakonitog, umešnog i snalažljivog rada".

"Gazdama u Vašingtonu, Berlinu, Londonu i Briselu, ne trebaju naša ljudska prava u koja spada i neprikosnoveno pravo na ličnu svojinu. Ono što su DOS-ovci započeli socijanim genocidom - to preobučeni nacionalisti završavaju eutanazijom penzionera", smatraju sindikati i u proglasu konstatuju da agencije i direkcije država neće da ukine, smanji, reorganizuje, a da one pri tome troše godišnje 10 odsto penzionerskog "budžeta".

Te iz agencija i direkcija, uvereni su penzioneri, morali bi ponovo da zaposle "zbog tetke, strine, ujne, kuma i druga iz detinjstva".

"Za nas - njihovim merama postoji put u jednom pravcu, i mnogo jeftiniji za njih!!!", zaključuju u proglasu penzioneri.
Poslednji komentari
  • Dimitrije Vreme: 03.10.2014 18:56h

    40 godina penzionog staza sam posteno odradio kao proizvodni radnik, firma posteno uplacivala doprinose... Sada sam doveden u situaciju da drhtim nad penzijom i potezima drzave koja, zloupotrebavajuci PIO fond godinama, krece u pohod na moj dzep, gotovo nesretna sto ne umirem - da ne pravim trosak. Medijima su interesantnije estradne guzice od istrazivanja puteva novca i jos nezaustavljivog raskalasnog ponasanja svih koji su na drzavnim jaslama. Naprotiv, stice se utisak da treba da sam srecan i zahvalan sto mi nece biti oduzeto vise ili sve valjda...

  • misho Vreme: 03.10.2014 19:10h

    dobro jutro penzioneri.udarac o gong označio je podne.i samo da znate smanjenje penzija je smanjenje I tromesečnog proseka a to znači da će proporcionalno biti manja i posmrtnina...a krkobabići vas preveslaše

  • milan Vreme: 03.10.2014 21:51h

    Pa bilo bi normalno da se vidi u šta su potrošene tolike pare i ko ih je trošio,a zna se ko ih je zaradio.Dobro je da se postavi ovo pitanje,mogu da prihvatim da se ne povećavaju ali da se stečena prava oduzimaju pa to nema nigde,a pričaju kako će da vrate,pitam se koliko će penzionera do tad umreti pa kom će vratiti?

  • nedementna Vreme: 03.10.2014 22:17h

    Znaju Oni da penzioneri u istoriji covecanstva nisu dizali revoluciju,zato bezbrizno mogu da haraju ,da nametnu harac koliki i kad hoce..,jer za njih zakon ne vazi,oni su zakon delili ulicom...

  • Драгомир Vreme: 04.10.2014 06:53h

    Газда Србије је очигледно премијер Вучић!Газда странке пензионера је Кркобабић!Обојица су прекодрински срби!Је л' вам је јасно одакле им безосећајност?Наравно да вам је јасно!ДА ЈЕ ПРЕМИЈЕР РЕКАО КАКО НЕЋЕ БИТИ ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА ТРЕБАЛО БИ ДА СЕ МИ ПЕНЗИОНЕРИ БУНИМО!Сваки дан читамо о расипању пара и о малверзацијама?Скупа једна парада и још престанак живота у Београду и плус пребијање од стране жандара?Онда скупа друга а војна парада?И тако редом?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP