Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OČAJNI NAJSTARIJI SUGRAĐANI

Penzioneri: Povećanje poreza preti da nas dovede do prosjačkog štapa

Autor: Beta | 07.06.2015 - 11:23:00h | Komentara: 6

Udruženje sindikata penzionera Srbije oštro je danas protestovalo zbog najnovije odluke gradskih vlasti u Beogradu o povećanju poreza na imovinu, kojom se, kako se ističe, ogromna većina građana dovodi u skoro bezizlaznu situaciju i uvodi u zonu potpunog siromaštva i beznađa.

I Penzioneri najavljuju proteste

Očajni penzioner | Foto: Nebojša Raus

Sindikat penzionera Srbije upozorava gradske vlasti da se tom merom, građani Beograda koji su u teškoj ekonomskoj situaciji dovode u još teži materijalni položaj i zahteva od vlasti da tu "nerazumnu odluku" stavi van snage.

 - Posle neustavnog smanjenja plata i penzija svim kategorijama građana čiji su prihodi veći od 25.000 dinara, donošenja neustavnog Zakona o izvršenju i obezbeđenju kojim je dodatno ugrožen njihov položaj i unet strah od prinudne naplate potraživanja bez ikakvog obaveštenja, suočavamo se sa novim nametom koji preti da čitave porodice zavije u crno i dovede do prosjačkog štapa - navodi Sindikat.
Podseća se da je porez na imovinu povećan prošle godine za 80 odsto.
 - I kao da je to bilo malo, gradske vlasti šalju nove uplatnice sa znatno većim sumama od prošlogodišnjih. Paradoksalno zvuči objašnjenje da nisu menjane poreske stope, već se radi o povećanju prosečne tržišne vrednosti kvadratnog metra stana. Pored toga izvršene su i izmene stambenih zona, a uvedene su takozvane zone ulaznih pravaca na prilazima Beogradu -  navodi se u saopštenju.
Sindikat ističe da su prošle tri godine od obećanja da će Vlada Srbije uvesti socijalne karte na osnovu kojih će imati uvid u materijalni i socijalni položaj svih građana, što do dana današnjeg nije urađeno.
 - Šta opljačkani, uplašeni i poniženi građani, koji se svakog jutra sa strahom i neizvesnošću bude, mogu još da očekuju od vlasti, pitamo odgovorne? Kada će prestati ekonomsko nasilje? Zašto Srbija ima najveći porez na imovinu od svih država u Evropi - pita Sindikat penzionera.
Poslednji komentari
  • Bojkot Vreme: 07.06.2015 12:00h

    Bojkot i peticija ua UKIDANJE poreza na imovinu, hitno!

  • boro Vreme: 07.06.2015 12:27h

    to nije nikakav problem , većina je stanove dobila za par stotina evra , pa sad neka plate bar porez državi . ko neće ili nemože , neka višak stambenog prostora ustupi mladim bračnim parovima , a ne kerovima . siti vuci i koze na broju

  • goran Vreme: 07.06.2015 14:09h

    prodajte stanove u gradu i idite na selo....

  • snupi Vreme: 07.06.2015 17:01h

    pa zar ne primecujete da je kori opet u vladi pa savetuje prodaju stanova e moj Vucicu sta si nam uradio uzeo si sve mediokritete za ministre.

  • pionir Vreme: 07.06.2015 18:15h

    svi smo dovedeni na bedu plate nikake posla nema aporeznici nikad siti tako da nisu samo penzioneri ugrozeni nemojte stalno samo da su penzioneri ugrozeni eto toliko o tome

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP