Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SERENADA OD PROSVETARA

Pesma za Verbića, u školama opšti haos

Autor: LJ. M. - J. J. - B. N. | 17.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Najmanje 5.000 prosvetara danas će potpuno obustaviti nastavu i tačno u podne krenuti u protestnu šetnju od Narodne skupštine do Vlade Srbije. Razignirani ponašanjem ministra Verbića, štrajkači će mu tom prilikom otpevati „Sanjao sam noćas da te nema(m)“.

Serenada od  prosvetara

Serenada od prosvetara | Foto: Nenad Mihajlović

- Biće to performans kojim želimo da pokažemo svu obesmišljenost štrajka koji traje mesecima, a da se nismo pomakli sa startne pozicije. Zato ćemo danas tražiti da razgovaramo sa nekom odgovornom osobom - kaže Jasna Janković iz Unije prosvetnih radnika Srbije. Dok prosvetari šetaju, u školama vlada potpuni haos.


- Zvoni dva puta u toku jednog časa! Radimo kontrolne koji traju po desetak minuta, a ne pitaju nas šta možemo da naučimo u haotičnoj nastavi - žali se jedan prokupački đak. Đaci Prve gimnazije u Kragujevcu protestovali su juče ispred škole tražeći da časovi traju 45 minuta ili da se zvono oglašava na 30 minuta.
Ministarstvo prosvete je, naime, naložilo da se zvona oglašavaju na regularnih 45 minuta i u školama u kojima profesori štrajkuju. Profesori u štrajku posle 30 minuta prekidaju nastavu, a đaci između svakog časa imaju pauzu od 20 minuta, čak i do pola sata!
Poslednji komentari
  • dida dedic Vreme: 17.03.2015 08:09h

    Haos po skolama...Sta je sa produzenim boravkom??NJih su direktori naterali da rade,i posle radnog vremena...bez nadoknade,kao da su zaposleni u vrticima...Direktori bahati,prodaju radna mesta...ovo je trenutak da se bave nedozvoljenim radnjama...i niko im ne moze uci u trag...inspekcije prevarene,ili,rade u dosluhu sa direktorima,za procenat...diskriminacija,vrsnih zamena,studenata generacija...direktori ne vole uspesne kolege,VRSE MOBINGE...i niko za to ne haje...koja je cena promene STOLARIJE po Mirjevskim SKOLAMA...jel to cena jednog radnog mesta???Gde si Verbicu da to sprecis???

  • dida dedic Vreme: 17.03.2015 08:21h

    Jasnu Jankovic za ministra prosvete...To je zena koja zna rak-ranu u prosveti,a ne covek,koji je u nju zalutao...Nek se skloni,bice mu oprosteno...Daj da raskrinkamo bahate direktore,koji u ovom haosu rade nedozvoljene radnje...prodaju radna mesta,kasiraju i ponizavaju studente generacije,na zamenama,jer ne zele da budu njihovi poltroni...Dajte ,da danas pomognemo prosvetarima,jer,malo vremena ce proci,kada cemo i mi na ulici traziti svoja prava,jer ih legalnim putem ne mozemo ostvariti...Dajte,da vidimo ko menja stolariju po MIRJEVSKIM skolama,i koja je cena posla...Hajde,da danas Srbi budu slozni...

  • Cale Vreme: 17.03.2015 09:48h

    A zašto da samo prosvetari plaćaju ceh? Sve ostale budžetsske institucije su pronašle način da izbegnu smanjenje plata od 10%. Odluka o zabrani zapošljavanja u budžetskim institucijama se takodje ne poštuje. Radna mesta se prodaju po principu ko da više. Samo penzioneri i prosvetari i delimično zdravstveni radnici ostadoše bez svoga a guvernerka i drugi funkcioneri sebi povećava platu. Kolko para - tolko muzike.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP