Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEZADOVOLJSTVO

Pet policijskih sindikata u štrajku!

Autor: Tanjug | 26.09.2014 - 11:49:00h | Komentara: 0

Članovi pet policijskih sindikata od jutros su u štrajku na području svih policijskih uprava, saopštio je Nezavisni sindikata policije, koji je organizovao obustavu rada.

Šetnja: Teško da bi ova tri beogradska policajca mogla da stignu nekog lopovaFoto: Rajko Ristić

Oni traže produženja Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada, isplatu jubilarnih nagrada kao i garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene neće primenjivati dodatno smanjenje plata.

"U Beogradu, štrajku se priključilo 65 procenata radno-angažovanih kolega, dok je odziv u Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Novom Pazaru i Požarevcu 100 procenata", izjavio je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

Taj sindikat je u saopštenju naveo i da u Kraljevu štrajkuje 90 odsto, u Pirotu njih 80 odsto, dok se u Smederevu pozivu na štrajk odazvalo 80 odsto onih koji su radno angažovani, a članovi su sindikata koji su u štrajku.

"U Leskovcu štrajkuje 75 odsto, u Kikindi 90 odsto, u Vranju 95 odsto u Čačku 80 odsto, u Šapcu 70 odsto, u Pančevu 80 odsto, u Sremskoj Mitrovici 50 odsto, a u Kragujevcu 80 odsto" pripadnika sindikatata koji su u štrajku.

Prema podacima NSP, "u Jagodini štrajkuje njih 65 odsto, u Somboru 70 odsto, u Prokuplju 60 odsto, u Prijepolju 50 odsto i Užicu 85 odsto" radno angažovanih policajaca.

Štrajku su se osim članova NSP priključili i članovi Sindikata srpske policije, Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Sindikata vatrogasaca, kao i Sindikata ujedinjene policije.

"Naši štrajkački zahtevi su sporna pitanja oko kojih do sada nismo uspeli da usaglasimo stavove sa poslodavcem", kaže Lukić, navodi se u saopštenju.
Predstavnik NSP Veselin Nikolić izjavio je Tanjugu i da je taj sindikat uputio zahtev poslodavcu za uspostavljanjem socijalnog dijaloga, ali da odgovor nisu dobili.
U skladu za zakonskom obavezom da obezbede minimu procesa rada policajci koji su u štrajku se anagažuju samo ukoliko su u pitanju hitni slučajevi kada je u većem obimu narušena bezbednost gradjana i imovine.

Predstavnik NSP u Kraljevu Zoran Tanasković objašnjava da se to odnosi na teška krivična dela i dela u izvršenju, kao i saobraćajne nezgode.

"O stupanju u štrajk zaposleni u Policijskoj upravi u Kraljevu, računajući i policijske stanice u Raški i Vrnjačkoj Banji, svojevoljno su se izjašnjavali po preuzimanju smene", rekao je Tanjugu Tanasković.

U Pomoravskom okrugu, jutros je u štrajk stupilo oko 80 odsto policajaca i zaposlenih u Policijskoj upravi u Jagodini i Policijskim stanicama Chupriji, Despotovcu, Paraćinu i Rekovcu, a ne štrajkuju policajci Policijske stanice Svilajnac, javio je dopisnik Tanjuga.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP