Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSUDA

Petković: Dačić je kriv za krizu, nema politiku
i samo ispunjava zahteve Brisela

Autor: Fonet | 21.01.2013 - 13:53:00h | Komentara: 3

Portparol Demokratskle stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da je premijer Srbije Ivica Dačić "ključni uzrok izazivanja nove duboke krize u Srbiji" i da nema "bilo kakvu politiku, osim da ispunjava sve zahteve Brisela".

Prema Petkovićevim rečima, Dačić misli da će ga zapad sačuvari na vlasti i zbog toga je spreman da ispuni sve ono što se od njega traži.
"Pristao je na uspostavljanje carina između Srbije i Kosova, čime je uspostavio međudržavnu granicu između centralne Srbije i južne pokrajine", istakao je Petković.

Petar Petković

Petar Petković | Foto: FoNet

On je izjavio da Dačić uvlači Srbiju u sve dublju krizu, rasprodajući srpske državne i nacionalne interese i "sada se vidi da apsolutno nema kraja ustupcima na koje je Dačić spreman".
Petković smatra da je jedini način da se zaustavi "strmoglavi" pad Srbije, da Dačić podnese neopozivu ostavku.
"Dačić nije dobio podršku naroda da radi protiv interesa Srbije. Sada se vidi da je sve što je govorio u izbornoj kampanji bilo suprotno onome što danas čini. Zbog toga nema bilo kakav legitimitet da vodi Srbiju", precizirao je
Petković.
Prema njegovim rečima, Dačić je dopustio i da se problem spomenika u Preševu, koji je bio čisto pitanje nepoštovanja zakona, pretvori u političko pitanje.
"Zbog toga što je oklevao da ukloni spomenik snosi veliku odgovornos. Nije smeo da dopusti da se zakon krši nijedan minut", zaključio je Petković.
Poslednji komentari
  • Zgubidan Vreme: 21.01.2013 15:16h

    Ziva istina...Skolski primer toalet papir politicara. Kad ga upotrebe odbacice ga kao i Tadica, a onda ce Vucic i Djilas da kazu kako su samo nasledili problem od Dacica i da Srbija kao ozbiljna drzava mora da postuje sve stetne sporazume iako su u njihovom donosenju i sami ucestvovali.

  • Marja T. Vreme: 21.01.2013 16:52h

    I ja ne razumem zasto sve ovo radi Dacic! Toliko je jasna njegova ulizivacka politika prema EU i Zapadu da mi je vec muka.A sta radi Skupstina? Sta radi Nikolic?Sta rade ostali clanovi vlade, zar je moguce da se Dacicu ne moze stati na put? Propadosmo nacisto.

  • Lala Vreme: 21.01.2013 18:08h

    Samo vi iz DSS-a nemojte o odbani nasih interesa. Populizam, licemerije i odustvo realnosti. Nisam glasao za ovu vladu ali ljudi se bar trude nesto da urade za razliku od vaseg ukopavanja glave u pesak i Kostunicino pravljenje neobavestenim.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP