Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE SKORO DVE GODINE

Petorica Srba oslobođena zarobljeništva u Libiji (FOTO) (VIDEO)

Autor: Blic | 21.05.2013 - 14:39:00h | Komentara: 0

Petorica srpskih državljana, koje su u avgustu 2011. godine zarobili pobunjenici u Libiji pod optužbom da su se borili na strani Moamera Gadafija, danas su se vratili u Srbiju.

Vučić dočekao oslobođene srpske državljane u sedištu BIA

Vučić dočekao oslobođene srpske državljane u sedištu BIA

Zorana Nikolića iz Lazarevca, Milorada Đunića iz Loznice, Milića Martinovićaiz Aranđelovca, Vojislava Nićiforovića iz Beograda i Nedeljka Milanovića iz Lazarevca u sedištu BIA dočekale su porodice i prijatelji.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je država samo radila svoj posao, da je bilo teško i da su se svi nadali da će posao biti pre završen.

Uhapšeni u Libiji

Uhapšeni u Libiji 2011. godine

Prema zvaničnim navodima, petorica Srba su stigli u Libiju 12. avgusta kako bi radili na izgradnji puta. Oteti su 19. avgusta dok su putovali taksijem iz hotela "Radison blu" u Tripoliju i od tad su boravili u libijskom zatvoru u gradu Zintanu, na oko 180 kilometara jugozapadno od Tripolija, pod sumnjom da bili plaćeni vojnici koji su u to vreme angažovani kao Gadafijevi snajperisti.

Na aerodromu libijske prestonice, u improvizovanom zatvoru, njih su pronašli novinari ruske "Komsomoljskaje pravde" i o tome obavestili ambasadu Srbije u Libiji. U julu prošle godine u zatvoru ih je obišao novinar američkog "Njuzvika" Džejmi Detmer, koji je za "Blic" prepričao svoj susret sa srpskim zatočenicima.

- Izuzetno su bledi, sunca nekoliko meseci nisu videli, iz ćelija ne izlaze. Mršavi su i deluju izgladnelo. Obučeni su u neku otrcanu odeću. Ipak, čuvari su prema njima korektni, nemaju vidljivih povreda, ali nisam uspeo da uđem u njihove ćelije. Nadaju se da će ih osuditi samo za nelegalan ulazak u Libiju i da će uskoro krenuti put Srbije. Nekima sam video suze u očima na pomen kuće - ispričao je tada za "Blic" Detmer.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP