Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PANČEVO

Petrohemija delimično obustavlja proizvodnju

Autor: Beta | 22.07.2015 - 11:22:00h | Komentara: 0

Pančevačka Petrohemija počeće od 1. avgusta obustave proizvodnje u pojedinim postrojenjima zbog remonta i investicija, koje će trajati do 19. septembra, najavljeno je danas iz te kompanije.

Hemijska industrija

Hemijska industrija | Foto: Profimedia

Kako se navodi u saopštenju, tokom tog perioda realizovaće se remonti i investicioni projekti za poboljšanje energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenje troškova.
"Zastoj Fabrika polietilena niske gustine (PENG) zbog generalnog remonta kompresora planiran je od 1. avgusta. Zastoj u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima počeće 19. avgusta i trajaće do 19. septembra", rekao je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške Petrohemije Miša Bulajić.
On je rekao da će pored investicionih aktivnosti u fabrikama Energetika, Etilen i Fabrike za proizvodnju polietilena visoke gustine (PEVG) tokom zastoja biti realizovani i remonti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.
Bulajić je rekao da su svi kupci blagovremeno obavešteni o isporukama robe tokom avgusta i septembra, kada ponovo počinje proizvodnja.
Investicione aktivnosti u fabrici Etilen i u Energetici su fokusirane na povećanje energetske efikasnosti, čime će se postići smanjenje potrošnje prirodnog gasa za 10 odsto i popraviti poslovanje Petrohemije, navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP