Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEMA JE SEVER KOSOVA

Petrović u delegaciji Prištine u ponedeljak u Briselu

Autor: Tanjug | 02.03.2013 - 22:38:00h | Komentara: 2

Zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović potvrdio je da će biti član prištinske delegacije prilikom razgovora sa predstavnicima Beograda koji će se u ponedeljak održati u Briselu.

Slobodan Petrović / Foto: Oksana Krutenjuk

Slobodan Petrović / Foto: Oksana Krutenjuk

Petrović je to danas izjavio u intervjuu za ''Glas Amerike'' i napomenuo da će uskoro sa predstavnicima vlasti Srbije razgovarati i u Beogradu.

- U ovoj rundi dijaloga pridružiću se kosovskom premijeru. Tema će biti sever Kosova, odnosno utvrđivanje nadležnosti kosovskih institucija na severu Kosova - rekao je Petrović. Na konstataciju da je ovo prvi put da je u prištinskoj delegaciji uključen i Srbin iz kosovskih institucija on je rekao da je poznato da su srpski predstavnici u kosovskoj vlasti snažno podržali početak procesa dijaloga, a "još snažnije podržavali njegov tok".
- Naša uloga je veoma važna i mi smo na neposredan način bili učesnici ovog procesa, a sad je prvi put da smo i na posredan način uključeni u taj proces i to je jako važno pre svega za srpsku zajednicu, ali takođe i za taj proces. Takođe najvažnije je da se ti dogovori implementiraju na terenu - naglasio je Petrović. On ne misli da je dijalog u krizi, već smatra da se došlo do situacije da neke dogovore treba sprovesti, za šta je, kako je ocenio, neophodno učešće ne samo dva premijera nego i drugih političkih relevantnih faktora kako domaćih tako i međunarodnih. Petrović je kazao da očekuje da će svi prepoznati svoju ulogu i svoju obavezu, jer je reč o procesu koji, kako je rekao, ima za potrebu poboljšanje života ne samo naše već i budućih generacija na ovom prostoru.

Slobodan Petrović / Foto: Oksana Krutenjuk

Slobodan Petrović / Foto: Oksana Krutenjuk

Na pitanje da li će se uskoro sastati sa predstavnicima vlasti u Beogradu negde van Brisela, Petrović je rekao da se radi na realizaciji tog susreta i da ne postoji tačan datum kad će se to dogovoriti, ali da je siguran da će to biti veoma brzo.

- Činjenica je da smo se mi sretali sa puno funkcionera i političara iz Srbije, ali su to bili neformalni susreti. Imam informaciju da na organiovanju tog zvaničnog susreta u Beogradu rade naši parteneri i prijatelji iz Brisela i svestan sam činjenice da nije potrebna neka posebna urgencija za jedan takav susret, jer mislim da je to više nego neophodno - zaključio je on.
Poslednji komentari
  • Strašno Vreme: 03.03.2013 08:51h

    Nekadašnji portir u Sportskom rekreativnom centru Boro i Ramiz u Prištini rešava pitanje Kosova i Metohije. E pa Srbijo propala si kad ti ovakvi tipovi rešavaju sudbinu Države. NOVAC JE ČUDO KOD SRPSKOG NARODA

  • Greska Vreme: 03.03.2013 13:14h

    Da ovaj gospodin greskom nije dobio srpsko ime i prezime? Tu nesto mnogo ne stima!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP