Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUNE RUKE POSLA ZA PORESKE INSPEKTORE NA ESTRADI

Pevači dokazuju okle im milioni

Autor: Ružica Kantar | 07.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 28

Poreska uprava trenutno proverava poreklo novca i imovine poznatih estradnih umetnika u Srbiji - Dragane Mirković, Lepe Brene, Dare Bubamare, Bobana Rajovića, Aca Pejovića, Olje Crnogorac i starlete Soraje, saznaje „Alo!“.

Dragana Mirković

Dragana Mirković | Foto: Zoran Ilić

Poreklo novca i imovine
proverava se trenutno kod
Dragane Mirković, Lepe
Brene, Dare Bubamare,
Bobana Rajovića, Aca
Pejovića, Olje Crnogorac
i starlete Soraje

Nakon što je javnost upoznata sa tim da su poreznici već zavirili u bogatstvo Seke Aleksić, kojoj je suprug Veljko Piljikić nedavno kupio automobil vredan 100.000 evra, na udaru poreskih inspektora našli su se svi estradnjaci čija je imovina vrednija od 350.000 evra.


- Proverava se da li su prijavili sve nastupe, sve prihode i svu imovinu. Ovi procesi dugo traju, jer se vrši unakrasna provera imovine koja se vodi na njih, na njihove supružnike i najbližu rodbinu. Estradni umetnici koji poseduju imovinu vredniju od 35 miliona dinara, u obavezi da su da je sami prijave, a onda se na više načina vrši provera porekla novca i izmirivanja poreza - saznajemo nezvanično u Poreskoj upravi. Istovremeno iz ove ustanove juče nisu želeli da potvrde saznanja našeg lista. Ljiljana Kovačević, direktorka PU navela je da Poreska „nema nameru da estradizuje naplatu poreza“.

- Postupamo jednako prema svim obveznicima, bez obzira na delatnost koju obavljaju. Proveravamo sve za koje iz bilo kojih izvora dobijemo informaciju. Koristimo sve raspoložive informacije koje doprinose otkrivanju nepravilnosti i boljoj kontroli javnih prihoda - navela je Kovačevićeva.

Dragoljub Rajić iz Unije poslodavaca Srbije kaže da estrada velikim delom posluje u sivoj zoni, ali da je za to pre svega kriva država: „Za svaki nastup mora da postoji ugovor kojim bi se regulisalo ko plaća porez i na koji iznos. Trebalo bi pažljivo proveravati imovinu svakog pojedinca i način sticanja iste, ali za to u Srbiji ne postoji politička volja.“

Lepa Brena

Lepa Brena | Foto: Robert Getel

„Karingtonka“ od 1,5 milion €
Vozni park folk dive i njenog supruga Bobe Živojinović procenjuje se na 350.000 evra i između ostalog ubraja luksuzni „jaguar“, „mercedesov“ i „fordov“ džip. I Lepa Brena se skućila na Bežanijskoj kosi. Njena vila se nalazi u redu kuća koje se popularno nazivaju „karingtonke“, a dvorište krasi nekoliko fontana i veliki bazen. Upućeni kažu da vredi milion i po evra.

Darin porše

Darin porše | Foto: Jelena Vučetić

Ne bi bilo loše da „kabrio porše“ parkiraš...
Nepoznato je koje sve automobile trenutno u posedu ima pevačica Dara Bubamara, jer važi za osobu kojoj su četvorotočkaši strast i koje često menja. Vozila je „mercedes“, džip BMW X6, koji joj je ukraden, a nedavno je kupila luksuzni „porše“. „Ima se, može se“, deviza je ove pevačice koja je pre dve godine kupila četvorosoban stan od 130 kvadratnih metara, i to u najluksuznijem beogradskom naselju Dedinje.

Dragana Mirković

Dragana Mirković | Foto: Dimitrije Goll

Samo za „rols“ 500.000 evra
Popularna pevačica u svom voznom parku ima unikatne četvorotočkaše, čija vrednost, prema nekim procenama, iznosi oko tri miliona evra. Ona i njen suprug Toni Bijelić, inače vlasnik građevinske firme, veliki su ljubitelji luksuznih automobila, pa tako mogu da biraju da li će da se provozaju „ferarijem“, „lambordžinijem“ ili „bentlijem“, a samo „rols rojs“, koji je, takođe, u njihovom vlasništvu platili su neverovatnih 500.000 evra. Žuti „lambordžini“ Dragana Mirković je dobila na dar od svog supruga kada je rodila sina Marka. Dragana je, prema pisanju medija, vlasnica i brojnih nekretnina. Među prvima je kupila kuću na Bežanijskoj kosi, a osim velelepne kuće u Beču, „luče iz Kasidola“ u svom vlasništvu ima i TV DM u Požarevcu, dvorac u Ebenfurtu...

Boban Rajović

Boban Rajović | Foto: Mitar Mitrović

„Bentli“ od 200.000 €
Poreska uprava, kako nezvanično saznajemo, proverava i prihode pevača Bobana Rajovića, vlasnika skupocenog „bentlija“, čija vrednost nije ispod 200.000 evra. Kako je „Alo!“ već pisao prošle godine, Rajović ne štedi ni kada su njegovi najbliži u pitanju, pa je ćerki za punoletstvo podario kabriolet upakovan u crvenu mašnicu. Ovaj folk pevač skućio se u elitnom delu beogradskog naselja Bežanijska kosa, i to u kući od 300 kvadrata, na tri nivoa, koju je pazario od Dragane Mirković. Kako se pisalo, u kuću vrednu 300.000 evra, Rajović je uložio još oko 100.000 evra.

Aco Pejović

Aco Pejović | Foto: Rajko Ristić

Ponovio se „roverom“
I ovom popularnom pevaču na poslovnom planu cvetaju ruže, pa je tako, kako su mediji pisali, u februaru ove godine rešio da se obraduje novim četvorotočkašem. I to „rendž roverom“, čija cena se kreće oko 100.000 evra. Aco Pejović u svom posedu već ima „mercedes ML“, ali i kolekciju skupocenih vina, kojom se često hvali.

Poslednji komentari
  • slavko Vreme: 07.05.2014 07:56h

    Tu su pare da im se uvede porez na pojavljivanje u medijima. kako uključiš TV oni se pojavljuju u gaćama ili bez njih tako da veoma loše utiču na mlađu populaciju. A starije iritiraju svojim luksuznim automobilima vilama itd. Narod nema za hleb.

  • ja Vreme: 07.05.2014 08:02h

    do juce drzava placala pevace za docek nove god. iz budzeta bez poreza. svi znamo koliko su uzimali za vece.

  • pc Vreme: 07.05.2014 08:09h

    I onda kad nazovu hitnu sluzbu svi novinari napadnu na lekare sto se odmah nisu nacrtali. Lekari rade za 60.000 dinara i na njihovu platu se placa porez.

  • Mica Vreme: 07.05.2014 08:19h

    Ovo je vec izivljavanje... Jel treba da prijavljuju baksis?? svi treba da se iskontrolisu, slazem se, ali pevace tako trakeljisati u detalje.... koliko ljudi ima u nasoj drzavi koji nisu pevaci, a mnogo vise imaju

  • boki Vreme: 07.05.2014 08:33h

    opa djurdjo dosao na redi zakon secerovskog a leposuse smejali ti estradni odmetnici

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP