Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILAN PANTOVIĆ, OTAC TRI ĆERKE, OPTUŽUJE:

Pijani učitelj vređa učenice!

Autor: Snežana Ivaneža | 09.09.2014 - 17:00:00h | Komentara: 3

Učitelj Čedomir Rajović, koji predaje nižim razredima u Osnovnoj školi „Aleksa Đilas Bećo“ u Istočnom Mojstiru kod Tutina, dolazi u alkoholisanom stanju i maltretira decu rečima poput „bolje da je majka kamen rodila nego vas“, žali se roditelj Milan Pantović, čija su deca primorana da napuste tu školu i da sada pohađaju drugu, do koje pešače svaki dan četiri i po kilometra.

Muku muče sa učiteljem: Milan Pantović sa ćerkom Radmilom

Muku muče sa učiteljem: Milan Pantović sa ćerkom Radmilom

Naime, muke Milana Pantovića počele su još 2007. godine, kada mu je najstarija ćerka pošla u prvi razred, a sve se to nastavilo sa upisom u prvi razred njegove srednje ćerke, pre četiri i po godine, da bi kulminiralo u poslednje dve i po godine polaskom najmlađe ćerke Radmile u osnovnu školu.

S drugim učiteljem

sve ispočetka

Milan Pantović priča da su mu deca pod neprekidnim stresom i da su same odlučile da više ne odlaze u školu jer ih je učitelj neprestano maltretirao, vređao i vikao na njih da su za specijalnu školu.
- Ja sam svoju decu podržao u odluci da ne odlaze u školu sve dok se nije pojavio novi učitelj, kod koga su se pokazale dobro i on je pun hvale za njihovo angažovanje, a pri tom je morao da se vrati i obnavlja gradivo koje je stari učitelj trebalo da odradi još pre dve godine.

- Moj problem, a i čitavog ovog srpskog sela, predstavlja učitelj Čedomir Rajović, koji je već godinama, što odgovorno tvrdim, težak alkoholičar. Zapravo, nema dana da nije u pijanom stanju, da nije prljav i neuredan, što se može zaključiti i na osnovu dnevnika i upisivanja časova i svih gluposti koje je pisao. Nekoliko puta se dogodilo da ga je na času pijanog zatekao i Jusuf Demić, direktor škole, kao i školski psiholog, ali protiv njega nisu preduzete sankcije - objašnjava Pantović.

Zanimljivo je da učitelj Čedomir Rajović u isturenom odeljenju Osnovne škole „Aleksa Đilas Bećo“ ove godine predaje samo Milanovoj ćerki. Ovaj učitelj je trebalo da radi u drugoj osnovnoj školi, kako tvrdi Milan, ali je, pošto je to škola u koju pretežno idu Bošnjaci, isteran, jer su se roditelji pobunili da takav učitelj predaje njihovoj deci.

- Direktor škole ne želi i neće da razgovara sa mnom. Imam utisak da se na ovaj način zalaže za gašenje škole u Istočnom Mojstiru i na taj način vrši pritisak sa ciljem da se iselimo ukoliko želimo dobro svojoj deci. Da bih vam u potpunosti dočarao sliku o učitelju Rajoviću, reći ću vam da u toku zimskih meseci ne prođe ni deset dana, a da ga neko ne nađe pijanog u snegu i takvog ga odnese do najbliže kuće, da se povrati u život. Inače, ovaj učitelj se često može videti kako ide selom u pijanom stanju sa otkopčanim šlicem i da mu se jasno vidi polni organ. Kada sam to video, nekoliko dana sam svoje dve ćerkice lično odvodio na časove, da vidim u kakvom je stanju i da li smem decu da ostavim nasamo sa njim - priča ovaj roditelj za „Alo!“.

Kontaktirali smo i sa Čedomirom Rajovićem, učiteljem u toj osnovnoj školi, koji tvrdi da Milan Pantović uporno izmišlja detalje o njemu.

- Bio sam na bolovanju i ne znam šta se dešava. Nije tačno da dolazim na nastavu pijan, možete proveriti slobodno. Svašta narod izmišlja. Već sedam godina imam problem sa tim jednim roditeljem, koji ne govori sa mnom - objašnjava ovaj učitelj.

Direktor: Samo jednom sam ga zatekao pijanog!

„Alo!“ je kontaktirao i sa Jusufom Demićem, direktorom škole, koji kaže da učitelj Rajović ne maltretira decu i da ga je samo jednom zatekao pijanog tokom nastave, ali pošto se to više nije dešavalo, nije reagovao.


- Žao mi ga je, čovek ima privatnih problema. Nije se ženio, teško mu je, ne mogu da ga osudim. Nije tačno da se roditelji žale, u pitanju je samo jedan otac. Ja sam rekao tom ocu - ako mu se sviđa, neka dovodi dete, ako mu se ne sviđa, neka odustane. Takva je situacija i iako ovaj učitelj ima mnogo mana, poseduje više vrlina koje su za poštovanje - priča direktor škole.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 10.09.2014 09:14h

    Gospode Boze! Nije se zenio, pa frustracije leci alkoholom dok radi sa decom?! Zastrasujuce...

  • dusica Vreme: 10.09.2014 13:58h

    Treba otpustiti direktora, tj. smeniti ga , a učitelju mesec dana suspenzije bez plate, pa ako nastavi otkaz bez pardona!!!

  • sasha Vreme: 18.09.2014 20:33h

    "prigovarao je samo jedan otac", haha, a učitelj ima samo jednog đaka, tu devojčicu! pa koliko očeva je trebalo da prigovara???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP