Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZMENE ZAKONA O SAOBRAĆAJU

Pijanim vozačima policija oduzima automobile!

Autor: M.D. | 25.11.2014 - 19:12:00h | Komentara: 11

Nebojša Stefanović, ministar Unutrašnjih poslova, predstavljajući izmene Zakona o saobraćaju je naveo da će policija oduzimati vozila kada neko vozi pijan, bez vozačke dozvole ili kada je reč o nasilničkoj vožnji.

Nebojša Stefanović Foto: Emil Čonkić

Foto: Emil Čonkić

- Znate, ako neko sedne mrtav pijan u vozilo bez vozačke dozvole ne treba sutra da se buni ako mu država oduzme vozilo. To vozilo je postalo oruđe isto kao pištolj.Taj čovek je time što je uradio ugrozio bezbednost i bukvalno pokušao da ubije neke ljude - naveo je on.

Nebojša Stefanović Foto: Emil Čonkić

Foto: Emil Čonkić

Stefanović je dodao i da kada se pod dejstvom alhohola sedne za volan “onda se dešava da se prođe kroz crveno svetlo, da voze 200 na sat kroz grad, da padnu u reku sa čovekom u gepeku. Neki od predloga za izmenu zakona su i pomeranje granica korišćenja dečjih sedišta do 12 godina, odredbe za nasilničku vožnju su znatno strožije i odnose se i na naseljena mesta i na drumove van naseljenih područja kao i za vožnju pod dejstvom alhohola, kao i da će se probna vozačka dozvola izdavati na rok od dve godine osobama koje prvi put polažu vozački ispit za putnička vozila i motorcikle a izuzetno ako to urade pre navršene 19 godine života probna dozvola važiće do 21 godine života.

Nebojša Stefanović Foto: Emil Čonkić

Foto: Emil Čonkić

Poslednji komentari
  • boksi Vreme: 25.11.2014 19:46h

    I opet ce siromasi biti na tapetu i biti kaznjavani. Mamini i tatini sinovi ce se opet, opet i opet izvlaciti, kao i oni sami. Ljudi kako ne shvatate sve dok ima mita, korupcije, veze u stranci i van nje desavace se ovo sto danas prezivljavaju roditelji cija su deca svojom greskom izgubila zivote.

  • Detence Vreme: 25.11.2014 19:59h

    Decije sediste do 12 godina! Pa gde to ima. Opet ce bude da je gospodin pobrkao loncice i da on nije tako mislio, mozda mu je neko ukrao misao iz glave pa novinarima preneo. Deca od 12 godina su krupna i velika dovoljno da su eto neki cak otimali pare, a neki i ubijali (ubistvo kao posledica premlacivanja), i sada bi neko to dete u stolicu za decu? Da li ce Saobracajni faks, SAT, Akademija neka vec da DIZAJNIRA domace sediste za 12/o godisnju decu? Proverite zasto se jos nije presudilo u slucaju kada deca gaze dzipovima drugu decu? To ubrzajte PARVDE a ne NEPRAVDU!

  • Enko Vreme: 25.11.2014 21:35h

    Oj Srbijo, ma uzmite nam sve i pokažite nam ko je gazda. Vozača u zatvor: da, oduzimanje dozvole izdate od strane države: da, oduzimanje vozila koje sam ja zaradio i na koje sam platio porez: ne nikako... Ovo nije rešenje.

  • Don Milisav Vreme: 25.11.2014 21:39h

    Najvecu glupost koju sam cuo je da se oduzima vozilo onom ko nema dozvolu. Bilo bi bolje da onaj ko nema dozvolu ne moze da kupi auto. Cudna komunisticka logika. Ovi nasi ministri ne razmisljaju dovoljno zrelo. Ako kupim auto kao predmet, ne moram da ga vozim imao ili nemao dozvolu mogu da ga poklonim bilo kome imao on ili nemao dozvolu. Oduzimati nekom nesto sto je privatna svojina koja nije predmet kriminalne radnje je potpuno glupo i ne shvatljivo. Po meni oni koji su u ministarstvu mogu da voze sluzbena vozila u privatne svrhe a da za to nikako ne odgovaraju pa i za udese koji se desavaju kako vidim iz stampe.

  • dragana Vreme: 25.11.2014 22:06h

    ovo samo u srbiji ima hahaha da nekome oduzmes auto za koji je radio jedno 5 godina

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP