Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER RADIKALA VREĐAO U SUDU POZNATU ISTORIČARKU

Pitao Latinku „kada će da odapne“!

Autor: D. Ćuruvija | 30.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 7

“Gde si, Latinka, još nisi odapela? Vreme ti je, kad misliš?”, upitao je Vojislav Šešelj (60), lider radikala, juče u beogradskom Višem sudu istoričarku Latinku Perović (83) tokom suđenja optuženom Ivanu Ivanoviću, vođi pokreta SNP “Naši”, kome se sudi zbog objave spiska “30 najvećih srbomrzaca” na internetu. Iako je Perovićeva ignorisala njegovo vređanje, Šešelj je bio uporan, pa je seo pored istoričarke, koju je sve vreme nazivao „babom“.

Lider radikala

Lider radikala | Foto: Aleksandar Stanković

- Ajde da se slikamo, Latinka. Možda će ti ovo biti poslednja fotografija - bio je uporan lider Srpske radikalne stranke i tražio od člana njegove stranke da ga slika sa Perovićevom, ali mu želja nije uslišena jer je istoričarka ustala i otišla od njega.


Na privremenoj slobodi


Prvostepeno veće Haškog tribunala pustilo je Šešelja na privremenu slobodu u novembru prošle godine. Lidera srpskih radikala optužnica pred Haškim tribunalom tereti za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini u periodu od 1991. do 1993. godine.

Perovićeva, koja hoda uz korišćenje štapa, oćutala je na sve Šešeljeve uvrede, ali je Šešelj u društvu Zorana Krasića, potpredsednika SRS-a, Mladena Obradovića, vođe pokreta “Obraz”, i još 15 pratilaca nastavio da komentariše.

- Latinka bi odavno omastila konopac da smo mi bili na vlasti - konstatovao je Šešelj, kome nije dozvoljeno da uđe u sudnicu jer nije bilo dovoljno mesta za sedenje.

Vođa radikala je protestovao zbog toga što ne može da uđe u sudnicu i pitao je sudiju da li je suđenje javno, a usput je dobacivao i tužiocu.

Ivan Ivanović

Ivan Ivanović | Foto: Aleksandar Stanković


- Ej, tužioče, jesi li ti u ovom slučaju - pitao je vođa radikala zamenika tužioca. Po izlasku iz sudnice, Šešelj je sa saradnicama aplaudirao Ivanoviću, koji se tereti za rasnu i drugu diskriminaciju.

Latinka  Perović

Latinka Perović | Foto: Oksana Toskić

„To sam od njega i očekivala“


Perovićeva, koja je pomenuta na spisku „srbomrazaca”, izjavila je juče da posle objavljivanja spiska nije imala nikakve probleme.
- Ne osećam se ugroženom i nisam dobijala pretnje, sve do jutros, kada sam doživela neprijatnosti od Vojislava Šešelja, ali to sam od njega i očekivala - rekla je Perovićeva, koja se nije pridružila krivičnom gonjenju Ivanovića niti je tražila odštetu.

Poslednji komentari
  • ђекна Vreme: 30.04.2015 14:21h

    Ни сад није било претње. Кад други дају прогнозу за Др. Шешеља (60) онда је то ништа а кад он пита 83-годишњакињу за кад ће, е онда је то, шта?! скандалозно.

  • Walter Vreme: 30.04.2015 14:34h

    Propali Vojvoda,izviso kod svih pa sad mucenik napada Zene covek koji ne zna sa sramotu samo da bi skrenuo paznju na sebe nebili izasao u nekim novinama,cuj pitao je kada ce da ODAPNE GARGAMEL JEDAN PA PITANJE DANA KADA CE ON ODAPETI VRATITE TO ZLO U HAG ZA NJEGA JE MALO DA DOBIJE I 100 GODINA KAKVO JE TO ZLO!!!

  • Katarina Vreme: 30.04.2015 15:38h

    I ružan i tužan.

  • vesna Vreme: 30.04.2015 15:42h

    eee muka jedna... pa on ce pre nje!

  • bukovski Vreme: 30.04.2015 17:27h

    Pitaj tvoju Smilju Avramov, k ada ce da odapne?!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP