Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SINIŠA MALI ODLUČIO DA RASPRODA LIMUZINE U KOJIMA SU SE BAŠKARILI DIREKTORI JP

Plaćali smo komunalije da bi se direktor vozio u ful koži!

Autor: B. Jelovac | 29.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 12

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odlučio je da od 908 službenih automobila, koji čine vozni park Grada i gradskih javnih preduzeća, proda na aukciji 263 vozila, koja su označena kao višak, a sav prihod od prodaje biće uplaćen u gradski fond za zbrinjavanje ugroženih i sanaciju poplavljenih beogradskih opština.

Budžovani su  preferirali i  „škode super B“

Budžovani su preferirali i „škode super B“ | Foto: Oliver Bunić

Bivši direktor „Gradskog stambenog“ uživao u „renou“ sa kožnim enterijerom, a koji je kupljen za najmanje 37.000 evra

Najskuplje među ponuđenim vozilima je „reno latitude“, proizveden 2011. godine, koji je vozio direktor JP „Gradsko stambeno“, i čija je početna cena na aukciji 2,32 miliona dinara. Inače, nabavna cena ovakve nove limuzine bila je najmanje 37.000 evra.


Aukcija 7. juna

Aukcija automobila održaće se 7. juna u Centru „Sava“, a zainteresovani ih do tada mogu pogledati na placu preko puta novobeogradskog buvljaka u Ulici antifašističke borbe 2, u periodu od 10 do 15 sati. Pravo na učešće imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od 20 odsto procenjene vrednosti vozila na račun javnog preduzeća u čijem je vlasništvu vozilo za koje su zainteresovani. Ukoliko ne kupe vozilo depozit se vraća u roku od pet dana. Obrasci za prijavljivanje mogu se naći na adresi www.beograd.rs.

Od luksuza automobila kojima su pojedini direktori i javna preduzeća raspolagali, juče se šokirao i sam Mali, koji je zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem obišao plac preko puta novobeogradskog buvljaka, gde će građani od danas moći da razgledaju vozila u ponudi.

- Sve automatski menjači! Pa ovaj „krajsler“ ima motor od 5.700 kubika, samo registracija mu godišnje košta 270.000 dinara - u neverici je Mali rekao za vozilo u vlasništvu „Parking servisa“, koje i nije bilo među najskupljim, jer mu je cena 517.065 dinara. Među 21 automobilom koji je ovom preduzeće oduzet, najeftiniji je bio zapravo „fijat skudo furgon“ od 170.442.

Malog je potom još neprijatnije iznenadila kompletna bež koža u belom „renou latitude“ bivšeg direktora „Stambenog“, zatim „škoda S. B. CONF“ u vlasništu „Pogrebnog preduzeća“, brojne „škode superb ambišn“, koje su po svemu sudeći direktorima preduzeća bile omiljene, i to one proizvedene 2011. godine. Ukupna knjigovodstvena vrednost automobila iznosi oko 60 miliona dinara, a među njima ima veliki broj i onih čija će početna cena na aukciji iznositi 18.000 do 30.000 dinara, uglavnom „Zastavinih“ i „Fijatovih“ vozila.

Na rasprodaji  263 limuzine

Na rasprodaji 263 limuzine | Foto: Oliver Bunić

- Mi moramo trošiti onoliko koliko zaradimo i ne možemo se rasipati u ovim teškim uslovima za zemlju i trošiti novac na ovakve automobile. Takođe, nema nikakve potreba da se službena vozila koriste 24 sata dnevno, van bilo kakve kontrole, i mimo osam sati, koliko je radno vreme ljudi u preduzećima. Zato sam i tražio pre tri nedelje da se uradi analiza korišćenja voznog parka, koja je i pokazala da čak 30 odsto automobila uopšte nije potrebno, zbog čega ih i prodajemo - rekao je Mali.

Top 10 najskupljih polovnih automobila

1. „Gradsko stambeno” “renault latitude initiale” 2,32 miliona
2. „Veterina Beograd” “isuzu” 2,149 miliona
3. „Gradske pijace” “škoda superb ambition” 1,79 miliona
4. „Beogradvode” “škoda oktavia kombi scout” 1,74 miliona
5. „Elektroizgradnja” “mercedes E200” 1,69 miliona
6. „Beograd put” “škoda oktavia 1.9. TDI” 1,4 miliona
7. „Pogrebne usluge” “škoda S.B. CONF” 1,27 miliona
8. „Gradska čistoća” “škoda superb 2.8 V6” 1,2 miliona
9. “Parking servis” “škoda superb elegans” 1,05 miliona
10. „Infostan” “honda akord” 880.992
*sve cene su u dinarima i reč je o početnim cenama na aukciji

Poslednji komentari
  • Engleski Vreme: 29.05.2014 08:47h

    Nije Super B, nego Superb!

  • zoran stevanovic Vreme: 29.05.2014 08:48h

    Gospodo,a gde je tu ODGOVORNOST,jer je nabavna vrednost tih vozila oko 20 mil.evra ili 2 milijarde dinara?Cenu usluga smanjiti jer je ocigledno veca nego sto treba!

  • pedja Vreme: 29.05.2014 10:56h

    Dokle ce ludi govoriti/pisati Super B?????

  • Zika Vreme: 29.05.2014 12:19h

    Svima bi ja dao bicikle pa neka sipce do posla, zdravije je za okolinu a i razvija duh i telo!

  • Melo Vreme: 29.05.2014 12:30h

    Nama kozu s ledja , oni u se voze u ful kozi. Parking servis posluje sa gubitkom, a poseduje automobile od 1,05 miliona. Gradsko stambeno, pogrebno, veterina ... Njihovi direktori kao da su bili beli medvedi zasticeni drzavom. Zasto se tek sada saznaje za to, pa trebalo ih hapsiti cim im je pala na pamet misao o kupovini tog luksuza, ne da ih pustimo da se vozaju u njima, dok mi crkavamo u raspadnutim autobusima koji imaju neispravne kocnice. E, narode, progledaj vec jednom. Nadam se ce te pare zaista otici u humanitarne svrhe i da se istorija lopovluka nece ponoviti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP